30. rujna 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Mia Dimšić: Otkazan koncert u Francuskoj! Vozila nazad 1.700 km radi nastupa u Slavoniji…

2 min read

– Ova nam je godina u znaku otkazivanja. Nikad više otkazanih koncerata i to iz najneobičnijih razloga, a ovaj je premašio sve dosadašnje – napisala je sinoć osječka glazbenica Mia Dimšić na Instagramu i Facebooku, dijeleći fotografije iz Pariza iz kojeg se vraća bez nastupa.

– Točno na dan našeg prvog inozemnog koncerta u Francuskoj, u državi uvode izvanredno stanje zbog brojnih prosvjeda i otkazuju apsolutno sva okupljanja. Budimo se spremni za tonsku, a umjesto toga se pakiramo i jurimo nazad 1.700 km u smjeru Slavonije – nastavila je nizati Mia Dimšić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Razumjevanja radi, jučer je sahranjen tinejdžer kojeg je ranije ovog tjedna ubio francuski policajac prilikom kontrole prometa. Njegova smrt potaknula je dugogodišnje pritužbe siromašnih i rasno mješovitih urbanih zajednica na policijsko nasilje i rasizam. Francuska se jučer oporavljala od četvrte noći nereda koje je izazvalo ubojstvo Nahela. Vlada je širom zemlje rasporedila 45.000 policajaca i nekoliko oklopnih vozila. U četvrtoj noći nereda zapaljeno je više od 1.300 automobila i izazvano 2.560 požara.

– I što sad reći? Ono najvažnije, da se od srca nadamo da će se nemiri u Francuskoj uskoro smiriti da ljudi žive u miru i da, možda, probamo opet – nastavila je Dimšić…

– Možda i ne, tko to zna. Bitno je da smo probali i da uvijek iznova probamo. Bitno je da imam ljude koji će se ponovno spakirati kad god se pruži prilika i zaputiti sa mnom u nepoznato jer vjeruju u nešto u što vjerujem i ja – nizala je.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

A onda najavila i večerašnji nastup…

– …obavijest da se vidimo u Đakovu u šatoru na Vezovima od 20 sati i da ćemo izvest i jednu na francuskom koju ‘štrebetam’ već mjesec dana. Bit će super, dojdite – napisala je na kraju.

Foto: Facebook (screenshot)