28. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Osječanin u šanku kuće zazidao cigarete u ‘panic room’! Preko stavio ‘tabletić’ i – ‘voila’!

2 min read
Dakle, Osječanin je u kući nazidao 'panic room', sjećate li se istoimenog filma s Jodie Foster. Istina, ta je soba bila za očuvanje života.

– Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Službe za mobilne jedinice Osijek prilikom pretrage pronašli su u zidanom otvoru u stambenom prostoru 1.042 kutije cigareta i gotovo 10 kilograma duhana pripremljenog za prodaju na „crnom“ tržištu – javlja Carinska uprava.

Dakle, Osječanin je u kući nazidao ‘panic room’, sjećate li se istoimenog filma s Jodie Foster. Istina, ta je soba bila za očuvanje života.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Provodeći pojačane mjere nadzora na području Osijeka carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Osijek zbog sumnje u nezakonito posjedovanje duhanskih proizvoda namijenjenih daljnjoj prodaji na „crnom“ tržištu, 12.srpnja temeljem naredbe nadležnog suda izvršili su pretragu stambenih i drugih prostora u vlasništvu državljanina RH s područja Osijeka – nastavlja Carina i dodaje…

– Prilikom pretrage pronađeno je ukupno 20.840 komada raznih vrsta cigareta pakiranih u 1.042 kutije…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– …16.400 komada cigareta Black mount, crni, 1.800 komada cigareta Black mount, bijeli, 2.200 komada cigareta Counture Saphire, 440 komada cigareta Regina red original i ukupno 9,44 kg sitno rezanog duhana za pušenje pakiranog u 44 prozirne PVC vrećice i pripremljenog za prodaju na „crnom“ tržištu.

– Duhanski proizvodi pronađeni su u zidanom otvoru u stambenom prostoru i nisu označeni duhanskim markicama Ministarstva financija RH.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Zbog kaznenog djela Nedozvoljena trgovina iz članka 264.st.1. Kaznenog zakona Služba za mobilne jedinice Osijek podnijet će nadležnom općinskom državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv osumnjičenog vlasnika, a nadležnom carinskom uredu zahtjev za naplatu  trošarine u iznosu od 4255,68 EUR. Pronađena nelegalna roba je oduzeta – zaključuje Carina.

Foto: Carinska uprava (screenshot)