25. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO proslavljen Dan Općine Bilje i Dan povratka!

2 min read
Uz načelnika Općine Željka Cickaja, svečanosti su nazočili zamjenik župana Mato Lukić, saborski zastupnici Nataša Tramišak, Stipan Šašlin i Goran Ivanović te načelnici susjednih općina.

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, jučer (15. srpnja 2023. godine) je u Vardarcu proslavljen Dan Općine Bilje i Dan povratka.

Uz načelnika Općine Željka Cickaja, svečanosti su nazočili zamjenik župana Mato Lukić, saborski zastupnici Nataša Tramišak, Stipan Šašlin i Goran Ivanović te načelnici susjednih općina.

U svom se uvodnom obraćanju načelnik Cickaj osvrnuo na prioritete koji su postavljeni u proteklom razdoblju, a koji su se odnosili na očuvanje prava koja su stečena u području predškolskog odgoja, osnovnog, srednjoškolskog, te visokog obrazovanja, kao i prava umirovljenika i osoba u potrebi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Nastavili smo sa svim proračunskim programima koji imaju za cilj poboljšanje predškolskog odgoja i obrazovanja, s namjerom da olakšamo financijski teret naših sumještana. Kao rezultat toga, možemo se pohvaliti jednim od najnižih troškova boravka u našim dječjim vrtićima koje nismo mijenjali od 2017. godine. Uz i do sada osigurane visoke standarde naših vrtića u proteklom smo razdoblju podnijeli prijavu za projekt dogradnje Dječjeg vrtića u Bilju za 3 jasličke skupine. Uz to, već dugi niz godina organiziramo produženi boravak za naše učenike u OŠ Bilje. Do nedavno smo bili jedina Općina u Osječko-baranjskoj županiji koja je samostalno provodila taj program, no od nedavno smo taj projekt nastavili u suradnji sa Županijom. Također, veliku pozornost pridajemo poboljšanju kvalitete života naših umirovljenika, a nismo zaboravili niti na poticanje razvoja gospodarstva kroz stvaranje i osiguranje povoljnih uvjeta za kupovinu zemljišta i izgradnju poslovnih objekata u našoj Poslovnoj zoni – rekao je između ostaloga načelnik i zahvalio se svima koji su na neki način pomahali radu Općine.

Zamjenik župana Mato Lukić uz čestitku povodom Dana Općine svim mještanima osvrnuo se na štetu nastalu tijekom snažnog nevremena koje je zahvatilo baranjski kraj, nekoliko dana ranije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Nažalost, kako nas je izvijestio načelnik, štete su zaista velike. Nema razloga da kada Općina preda županu prijedlog za proglašenje elementarne nepogode da on to i ne učini, kako bismo mogli činiti sljedeće korake prema Ministarstvu. Inače, Općina Bilje do prije 5,6 godina bila je jedna skrivena i samozatajna općina koja se pretvorila u poželjnu destinaciju za dolazak gostiju, a rezultat je to odlične suradnje Općine Bilje i Osječko-baranjske županije, ali i ustrajnosti načelnika da potpuno preobrazi ovaj kraj. Županija će i dalje biti snažna podrška i stabilan partner svim projektima koji se u općini budu provodili – naglasio je Lukić i dodao da je u posljednje tri godine Osječko-baranjska županija uložila više od 800.000 eura u različite projekte na području Općine Bilje.

Tekst i foto: OBŽ