15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Automobil sutra nije dobra ideja za odlazak na Opus Arenu! Jer, parkinga – nema!

3 min read
NK Osijek je suptilno na to upozorio na svojim mrežnim stranicama, napisavši da su dobre alternative pješačenje, bicikl ili gradski prijevoz....

Kada su se utakmice NK Osijek igrale u Gradskom vrtu, ispunjena bi bila parkirališta trgovačkih centara u okolici, ‘tucanik’ gdje je nekad bila streljana, Wilsonova ulica bi bila zatvorena… Sada dolazi nov trenutak, zacijelo nove navike. Jer, Opus Arena je ‘zagrljena’ gradom i Dravom, kao što je to slučaj u brojnim europskim gradovima. I tamošnja je navika navijača dolazak na stadion – pješke.

NK Osijek je suptilno na to upozorio na svojim mrežnim stranicama, napisavši da su dobre alternative pješačenje, bicikl ili gradski prijevoz….

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

…zbog očekivane gužve koja bi se mogla stvoriti na Pampasu i prilaznim prometnicama. Stoga promislite o tomu da se prošetate, ne razmišljajući o parkingu, možda da dođete biciklom ili pak javnim gradskim prijevozom, posebice jer će on ponovno biti besplatan za sve članove NK Osijek (s pripadajućom iskaznicom) u vremenu od 19 do 1 sat – napisali su na mrežnoj stranici NK Osijek.

Surovije se može reći – parkinga nema. Jer, stadionsko zdanje predviđa izvjesni broj parkirališnih mjesta za službene osobe, iza rampe, s propusnicom, a parkiranje uokolo po pristupnim cestama vodi u problem. I moguće kazne.

Naime, makar tramavaj u ovom trenutku ne vozi, parkiranje na tračnicama također ima svoju cijenu, pitajte policiju ako ne vjerujete, kao i parkiranje po zelenim površinama. To možete pitati komunalne redare.

Napokon, doznajemo i kako će kontrola propusnica biti već u kružnom toku i ako vozači nemaju propusnicu, bolje da ni ne skreću sa Strossmayerove prema stadionu. Stvorit će gužve.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

A parking negdje drugdje u okolici? Teško. Stanari i sami ‘vode bitke’ oko toga ‘tko će prvi’.

Dolazak pješke, biciklom ili gradskim prijevozom je zaista nešto što će vas rasteretiti brige, ali rasteretiti i prometnice u blizini stadiona. Jer, krenu li se ‘vrtiti’ automobili uokolo, počet će utakmica.

Stoga nije loše ponoviti dijelom i objavu GPP-a otprije jednog dana…

– Kako se predviđa da će ovaj događaj biti iznimno dobro posjećen, GPP je tom prigodom osigurao veći broj voznih jedinica javnog prijevoza kojima će se posjetitelji moći prevesti do stadiona – javljaju iz GPP-a na Facebooku, dodajući…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Tako je na redovnoj liniji Jug 2 – Kanižlićeva (koja će za ovu priliku biti produžena do novog stajališta uz samu Opus arenu) za razdoblje od 19:00 do 23:30 osiguran sljedeći vozni red:

POLASCI s Juga 2: 19:00, 19:15, 19:30, 19:45, 20:00, 20:10, 20:30

POLASCI s Opus Arene: 22:55, 23:00, 23:05, 23:10, 23:35

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Također, navijačima će biti ponuđen besplatan javni prijevoz uz pokaz članske iskaznice NK Osijeka u razdoblju od 19:00 do 00:00 – zaključuje GPP u najavi.

Napokon, i policija je danas napisala ovako…

– Na stadionu Opus Arena u Osijeku će se sutra u 21 sat odigrati nogometna utakmica 1. kola SuperSport HNL između NK Osijek i NK Slaven Belupo. Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske obavljat će foto i video snimanje na cijelom području Policijske uprave osječko-baranjske prije, za vrijeme i nakon odigravanja nogometne utakmice.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Kako se očekuje veliki broj posjetitelja, a ulazak vozilima na parkiralište stadiona bit će dopušten samo posjetiteljima s propusnicom i službenim osobama, preporuka je da se na utakmicu dođe alternativnim prijevoznim sredstvima. Građani koji unatoč savjetima ipak krenu svojim osobnim vozilima do odredišta, moraju se pridržavati uputa policijskih službenika koji će regulirati promet, kao i izbjegavati parkiranje na nedozvoljenim mjestima – javlja policija.

Foto: OsijekExpress.com