2. listopada 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

NK Osijek je jučer ‘uletio’ u portugalskog braniča, na posudbu! Ali mogu otkupiti ugovor!

2 min read

NK Osijek je jučer ‘uletio’ u portugalskog braniča Andrea Duartea. Dolazi iz talijanskog drugoligaša Reggiane, 25 mu je godina, a NK Osijek može otkupiti njegov ugovor bude li zadovoljan. Portugalac dolazi na posudbu do kraja sezone.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Riječ je o igraču koji je u mlađim uzrastima u Portugalu u jednom periodu bio u Sportingovoj školi nogometa, kasnije je igrao za Loures i Sacavenense, seniorski nogomet igrao je za Alvercu, Praiense i Estrelu prije nego je u sezoni 2022/23. prešao u redove rumunjskog prvoligaša Univeritea Craiova. Nakon sezone u kojoj je bio standardni prvotimac primijenio je sredinu i prihvatio poziv talijanskog drugoligaša Reggiane – navodi NK Osijek na svojoj mrežnoj stranici informacije o akviziciji.

– Jako sam sretan što sam ovdje. Osijek je za mene novi izazov i želim pomoći momčadi u ostvarenju ciljeva koje ima. Kada se pojavila mogućnost dolaska u Osijek informirao sam se s o klubu i gradu, vidio predivan stadion i trening kamp, za ovo kratko vrijeme što sam ovdje uvjerio sam se da se radi o odličnoj sredini za mene, a nadam se da ću uskoro i zaigrati pred punim stadionom – rekao je André Duarte koji je će nositi dres s brojem 3.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Sportski direktor NK Osijek Ivica Kulešević kazao je kako su ovog igrača pratili i ranije, da su ga htjeli i Rumunji i Talijani…

– …ali kada se ukazala prilika da ga angažiramo nismo dugo čekali. Znamo koje su njegove kvalitete i vjerujemo da će unaprijediti igru naše zadnje linije – rekao je sportski direktor Ivica Kulešević.

Foto: NK Osijek (screenshot)