2. listopada 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Tomas za Dinamo poželio sinergiju s tribinama! To ima! Stadion je pun! Da sada vidimo njega i Osijek…

2 min read

Stadion će biti ‘pun kao šipak’. Sve ulaznice za derbi Osijeka i Dinama su prodane. Nema više mjesta. Spektakl je zajamčen na tribinama. A na terenu?

– Uđemo li u utakmicu kako spada i ako budemo imali podršku, sinergiju igrača i tribina, onda to može biti dodatni motiv svima nama da odigramo pravu utakmicu – rekao je trener Osijeka Stjepan Tomas na konferenciji za novinstvo uoči utakmice.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Upravo to ima. Ulaznice su se fizički kupovale na stadionu, što uz zaštićenu prodaju ranije, gotovo jamči da će mu na tribinama biti uglavnom navijači Osijeka, sigurno iznad 85%.

Osijek u nedjelju u 21:05 na Opus Areni igra protiv Dinama u 7. kolu SuperSport HNL-a, a zagrebački sastav dolazi umoran i poražen u Pragu.

– To je sigurno šok za Dinamo, a i fizički su se ispraznili. Mentalno je to težak udarac, iako će sigurno tražiti iskupljenje i okrenuti se prvenstvu – ustvrdio je Tomas, dodajući da o tome ne treba razmišljati…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Već o sebi. To je najvažnije od svega – nastavio je Tomas i povukao sličnost s utakmicom protiv Adane, u kojoj su tribine i momčad odgovorili zahtjevu.

O Dinamu se još progovorilo kroz prizmu izostanaka igrača, ali je Tomas naglasio imena onih koji su ostali…

– Po meni ostali su ključni igrači Dinama, a to su Petković i Mišić. Ne bih potcijenio ni ostale. Oni rade prevagu i ako njih uspijemo odsjeći imat ćemo velike izglede. Momčad pripremamo na način da znamo kako ćemo stajati visoko, a kako u srednjem ili niskom bloku, odnosno kada imamo loptu kako pripremati igru, raditi akcije i dolaziti u završnice. Ako to budemo odrađivali kako smo se dogovorili i taktički odradili kroz tjedan, a znajući da je momčad fokusirana na utakmicu i da svaki igrač zna što znači sraz s Dinamom možemo se nadati bodovima – nastavio je Tomas.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Postavilo se pitanje obrane i primanja golova…

– Događaju se individualne pogreške na kojima radimo i koje ćemo popraviti. Ne radi se tu o taktičkim stvarima, mi primimo pogodak iz suparničkog ili našeg auta. To nije teško za popraviti, više bi me brinulo da neke taktičke stvari ne radimo dobro na terenu, da ne stojimo dobro i da nas suparnik probija – zaključio je prvi trener Osijeka Stjepan Tomas.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)