1. listopada 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Đapić se usprotivio ‘ideji’ otkazivanja domaćinstva reprezentaciji u Osijeku: “Kakve su to budalaštine?”

2 min read

Navijači nisu niti u jednom trenutku rekli da bi otkazali domaćinstvo reprezentaciji u Osijeku, već samo da bi podržali takvu odluku bude li ista donesena, ali i to je bilo dovoljno da se medijski prostor ispuni novom ‘bukom’ zagovornika i protivnika.

– U anketi provedenoj među našim članovima na komunikacijskom kanalu, njih 86% izjasnilo se da bi podržalo odluku Kluba da otkaže domaćinstvo hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji u utakmici protiv Turske, 12. listopada. Hrvatska nogometna reprezentacija oduvijek ima i imat će podršku ogromne većine Osječana i Slavonaca, pa tako i članova KNBP, ali strukturama koje se prema našem Klubu već godinama ponašaju maćehinski jednom i za sva vremena valja reći DOSTA! Pa ako treba, i na ovakav način… – napisano je jučer, među ostalim, u priopćenju Kluba navijača Bijelo-plavi, što je do sada najoštrije izraženo nezadovoljstvo nakon utakmice Osijeka i Dinama, odnosno suđenja na toj utakmici.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

I nije to priopćenje prošlo bez odjeka. Štoviše, puno je komentara u kojima se navijači slažu s takvom mogućnošću, ali još i više onih koji ne nalaze ništa dobro u tome, kojima bi izostanak reprezentacije s Pampasa bio ‘hereza’. Reagirali su na kraju i pojedinci iz javnog života, među njima iskusni političar i gradski vijećnik Osijeka Anto Đapić.

– Kakve su to budalaštine? Otkazati spektakl sa Turskom i uskratiti Slavoniji i Baranji užitak podržati hrvatsku reprezentaciju u Osijeku kao što smo uvijek činili na najbolji mogući način? Tko to može otkazati i preuzeti na sebe taj teret? Tko? Vlasnik kluba, stadiona, županijski nogometni savez? Iza takve odluke moraju biti imena, kao što se sada barata sa imenima sudaca sa odigrane utakmice! – napisao je na Facebooku Đapić, dodajući…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Osijek je uvijek bio grad koji je sa ljubavlju dočekivao svoju reprezentaciju u svakom sportu, ne samo u nogometu! Reprezentacija je iznad svakog kluba, i Osijeka, Dinama, Hajduka… Barem je tako u Osijeku bilo dosada! Igrači reprezentacije uvijek su se u Osijeku osjećali sjajno! Stvarati ovakvu klimu uoči velike i važne utakmice sa Turskom, moćnom i opasnom reprezentacijom je suludo! Klupska politika ima svoje interese, ali Osijek ne bi trebao ići nikada putem onih koji su našoj reprezentaciji željeli zlo poznato u sintagmi: Dabogda sve izgubili! Nipošto! – zaključio je.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)