14. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Državni zavod za statistiku: Već deset tromjesečja vidljiv je rast ekonomske aktivnosti!

1 min read

Foto: Pixabay (ilustracija, obrada: OsExp)

– Već deset tromjesečja vidljiv je kontinuirani godišnji rast ekonomske aktivnosti. U drugom je tromjesečju 2023. BDP realno veći za 2,7% u odnosu na isto tromjesečje 2022. – objavio je Državni zavod za statistiku, dodajući da prva procjena, prema izvornim podatcima, pokazuje da je tromjesečna bruto dodana vrijednost (BDV) u drugom tromjesečju 2023. realno veća za 2,1% u odnosu na isto tromjesečje 2022.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Tromjesečni rast BDV-a vidljiv je u većini skupina djelatnosti, a na njega su najviše utjecale Financijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja, Stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti te Administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti – dodaje DZS i nastavlja…

– Potrošnja kućanstava realno je porasla za 2,3% u drugom tromjesečju 2023., a na to je najviše utjecao porast prometa uslužnih djelatnosti.

– Potrošnja države u drugom tromjesečju 2023. ostvaruje realni rast od 0,3% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– U drugom tromjesečju 2023. izvoz roba i usluga realno je pao za 1,6%, a uvoz roba i usluga realno je pao za 3,6% – zaključili su u priopćenju.

Foto: Pixabay (ilustracija)