2. listopada 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Za žene, djevojke… Besplatni seminar u Osijeku! Samoobrana nije samo u fizičkoj snazi!

2 min read

– Prvi u nizu ovosezonskih Women Response edukacija je besplatan ‘trening seminar’ Povodom Nacionalnog dana protiv nasilja nad ženama, želimo da sve žene dobiju priliku naučiti osnove samoobrane – javljaju iz hrvatske udruge Krav Maga, najavljujući aktivnost u Osijeku u drugoj polovici rujna ove godine.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Kada pričamo o samoobrani, često možemo možemo čuti: “A što ja mogu u odnosu na znatno snažnijeg napadača?” Da bismo se osjećale sigurnije i uopće upoznale što sve možemo: krećemo od osnova Krav Maga samoobrane. Samoobrana dolazi u mnogo oblika, stoga ne ovisi nužno o fizičkoj snazi, nego i o sposobnosti percepcije, odlučnosti, brzine reakcije i svjesnosti kako bismo postavili vlastite granice. Kroz trening-seminar upoznat ćemo vlastite sposobnosti i naučiti kako maksimizirati nove vještine – navode u pozivu i dodaju…

Seminar, naime, donosi analizu konfliktnih ponašanja i vrsta sukoba, osnove preventivnog ponašanja: kako reagirati glasom, pozicijom tijela i gestikulacijama, osnovne udaračke tehnike i tehnike samoobrane od učestalih napada i metodu kako se obraniti kada je napadač znatno snažniji.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

U Osijeku je seminar u subotu, 23. rujna, od 16 do 18 sati u Radićevoj 58. Potrebna je prijava na mrežnoj stranici Krav Maga Hrvatska, zbog ograničenog broja mjesta.

– Radionica je namijenjena za djevojke i žene u dobi od 16+ god na dalje, a predznanje nije potrebno. 
Za trening je potrebna udobna odjeća i boca vode. …treniramo bose ili u čarapama… – dodaju, a sve kondicije i prijave potražite na mrežnim stranicama.

Foto: Pixabay (ilustracija)