22. rujna 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Slavoncu javili da na kripto računu ima 5.000 eura i da mu žele prebaciti! Ostalo znate…

1 min read
- Nakon određenog vremena oštećeni 61-godišnjak je primjetio da mu je sa računa skinuto oko 2.000 eura.

– Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s ispostavom Vrpolje su zaprimili kaznenu prijavu od oštećenog 61-godišnjaka, za kazneno djelo računalna prijevara – javlja policija i dodaje…

– Naime, sredinom srpnja ove godine oštećeni je primio telefonski poziv od nepoznate osobe koja mu je izjavila da on na kripto računu ima oko 5.000 eura, te da mu 61-godišnjak ustupi podatke od svoje bankovne kartice kako bi mu se na isti prebacila novčana sredstva.

– Nakon određenog vremena oštećeni 61-godišnjak je primjetio da mu je sa računa skinuto oko 2.000 eura.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela računalne prijevare i podnošenja posebnog izvješća Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.
 
– Savjetujemo građanima da ne daju tražene podatke i ne potvrđuju zahtjeve za autorizacijom Internet bankarstva, ako ih oni sami nisu zatražili! Cilj je pošiljatelja da neovlašteno i bez ograničenja koriste Vaše kreditne kartice za plaćanje putem interneta.

– Upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve i slične vrste prijevara, te da ne dijele svoje osobne podatke i podatke o platnim karticama nepoznatim osobama i neovlaštenim trgovinama. Također, pozivamo građane da svaki sumnjivi način komunikacije prijave policiji – zaključuje policija.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Centar za postavke privatnosti

Obavezno

Potrebni kolačići za funkcioniranje stranice.

gdpr,

Analytics

Ovi kolačići pomažu nam pratiti Vašu interakciju sa stranicom i detektirati eventualne probleme.

_gat, _ga, _gid

Analytics

Other