22. rujna 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

VIDEO Može li banana sakriti registraciju pred kamerom?

1 min read
'Disclamer': Nemamo pojma radi li ovo, ne nagovaramo vas, a najbolje ćete proći s kamerama za brzinu ako vozite po propisima.

Reče jednom prijatelj – Savjet ne tražim, niti bih ga dao. Tako i ovo ne smatrajte savjetom, nagovaranjem… Ništa od toga! ‘Disclamer’: Nemamo pojma radi li ovo, ne nagovaramo vas, a najbolje ćete proći s kamerama za brzinu ako vozite po propisima.

Sjećate li se CD-ova na unutarnjim retrovizorima u automobilima? To su koristili ‘znalci’ da napravi odbljesak i da se na kameri ne vidi njihova registracija. Upalilo bi to možda kada bi kamera imala bljeskalicu i bila ‘preeksponirana’. Naravno da CD nije spasio nikoga, kao ni tisuće drugih ideja s premazima na tablicama.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Tako i sada internetom kruži ideja o premazivanju registarskih pločica bananom, jer kako objašnjava autor videa na TikToku, kalij reagira s aluminijem. Kalija ima u bananama. U njegovom videu se prije premaza tablica vidi, poslije ne.

Sve i da radi, a ne jamčimo, niti nagovaramo, posebno stoga što je i to kažnjivo, sasvim sigurno, računajte da kamere danas mogu vidjeti i ‘izraz lica muhe’. Stoga, s bilo kakvom ‘magijom’ s tablicama, policija bi vas zasigurno našla po svim ostalim detaljima.

Usput, neslužbeno nam je rečeno da je to “još jedna glupost”, a kada bi nešto slično i radilo, “počinitelj bi svejedno bio otkriven, uz dodatnu kaznenu prijavu”.

Foto: Pixabay (ilustracija)