28. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO & NAJAVA Ovako će biti, oni dolaze… Sve o Monarhiji na jednom mjestu… Odbrojavanje počinje!

2 min read
Dakle, večeras i sutra, 15. i 16. rujna, od 17 sati pa do 1 sat ujutro... Usput, u subotu između 11 i 13 sati, više je dječjih programa, a u večernjim satima i radionice gdje će djeca moći biti majstori svjetla. Još jednom - u petak, 15.9.2023. u 20.30 nastupa TBF, u subotu, 16.9.2023. u 20.30 nastupaju The Frajle.

– Festival ulične umjetnosti Monarhija svojim će svjetlima obasjati Tvrđu. Ulice će prštati šarmom i optimizmom, a ni glavna pozornica neće biti prazna – javljaju iz Grada Osijeka, najavljujući dvodnevni spektakl u Osijeku, u Tvrđi, uz dva fenomenalna koncerta, uz ‘ludnicu’ na ulicama Tvrđe i napokon, uz nevjerojatan festival svjetla i ‘craft’ piva…

– Monarhijom u petak vladaju kraljevi ‘beata’, kultni TBF! Kako bi subota ostala u odličnoj atmosferi, krunu preuzimaju carice The Frajle koje su se već pokazale kao vrsne vladarice odlične atmosfere. Uz čarobni festival svjetla, Craft Beer festival, Vinsku Monarhiju, brojne ulične performere i glazbenike, Tvrđa je ovog vikenda ‘place to be’ – nastavljaju u najavi iz Grada.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– I kako kaže jedna pjesma “Ništa mi neće ovi dan pokvarit…” – zaključuju.

A sada, dodajemo još saznanja… Iako većinu, gotovo sve informacije možete pronaći u našem ranijem tekstu OVDJE, dodajmo da je sinoć izvedena proba rasvjete i da Tvrđa izgleda spektakularno. Naime, nikada nije bila ovako osvijetljena, izgledat će 1.000 puta bolje, a očekujte i čitav niz umjetnika i ‘performera’ na ulicama Tvrđe, Fotografije sa sinoćnje probe možete vidjeti OVDJE.

Ravnatelj Kulturnog centra Osijek Ivan Kristijan Majić kazao je kako su programi festivala koncipirani tako da posjetitelje vode u dugačku aktivnu šetnju Tvrđom, da ih ondje čeka ‘hrpa’ Dj-eva, uličnih glazbenika i animatora, uz žive statue, štulare, kostimirane likove, u jednom dosad neviđenom obliku i uz veliki izraz poštovanja prema prošlosti i bogatstvu koji Tvrđa ima. Od glazbenih imena posjetitelji će u ‘street’ izdanju moći poslušati HPD Lipa, tamburaški zbor Pajo Kolarić, Big bend, Osječki puhački orkestar, dječji bend Uholaže, i druge. Tu su i udruga Volim gramofonske ploče, Craft beer festival, Cest is d Best… Uostalom, evo još ponešto informacija OVDJE.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Dakle, večeras i sutra, 15. i 16. rujna, od 17 sati pa do 1 sat ujutro… Usput, u subotu između 11 i 13 sati, više je dječjih programa, a u večernjim satima i radionice gdje će djeca moći biti majstori svjetla. Još jednom – u petak, 15.9.2023. u 20.30 nastupa TBF, u subotu, 16.9.2023. u 20.30 nastupaju The Frajle.

Foto: OsijekExpress.com & Grad Osijek (screenshot)