22. rujna 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Tomas za Rijeku nema Caktaša, ali ima Garmasha…

2 min read
Stjepan Tomas u pripremi utakmice u Rijeci ne može računati na Miju Caktaša koji će izbivati iz momčadi zbog tri žuta kartona.

Nogometaši Osijeka su sutra na Rujevici, u 8. kolu SuperSport HNL-a. Redovi su popunjeni središnjim braničem Jovanom Manevom i ofeznivcem Denysom Garmashem. Stjepan Tomas u pripremi utakmice u Rijeci ne može računati na Miju Caktaša koji će izbivati iz momčadi zbog tri žuta kartona.

– Iskoristili smo ova dva tjedna za podizanje fizičke spreme, pritom smo odigrali i dobru trening utakmicu protiv Puskas Akademije. Dobro nam je došla kao priprema za Rijeku, bilo je dobrih stvari i zadovoljan sam izvedbom, kao i cijelom ovom reprezentativnom stankom. Dolaskom Duartea i Maneva zaoštrili smo konkurenciju u zadnjoj liniji, siguran sam da će donijeti jednu novu dimenziju fazi obrane – rekao je trener Osijeka Stjepan Tomas.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Duarte se pokazao kao odličan igrač, tu je Bralić, pa Mkrtchayn koji je odigrao dvije utakmice za Armeniju kao i Manev koji je imao utakmice protiv Italije i Malte. Konkurencija je zaoštrena, odlučit ćemo koja će dvojica igrati, ali mislim da s pravom možemo reći da ćemo biti čvršći i ozbiljniji u toj zadnjoj liniji.

– Teška utakmica, Rijeka je pokazala kroz Europu i prvenstvo da se na njih ozbiljno može računati za mjesto u samom vrhu našeg nogometa. Imaju mladu i poletnu momčad, kvalitetne igrače, a na nama je da se dobro pripremimo. Analizirali smo ih, znamo njihove vrline i mane, a nadam se da ćemo od prve minute dobro ući u utakmici i s automatizmima koje smo uvježbavali možemo Rijeci stvoriti probleme – istaknuo je Tomas.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)