22. rujna 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Čamcem prešli rijeku, pomislili da je teži dio gotov, a na cesti – policija…

2 min read
- Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima - zaključuje policija.

Čamcem su prešli Savu, zacijelo pomislili kako je teži dio gotov, da bi policija ‘pokupila’ tri automobila na autocesti u kojima su bili strani državljani. I to nije prvi put, daleko od toga… Čitamo ovo skoro svaki dan, a vrlo često u nezakonitom prelasku granice pomažu rumunjski državljani.

– Policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška u subotu, 16. rujna su spriječili tri slučaja krijumčarenja stranih državljana. U sva tri slučaja strani državljani su zatečeni u osobnim automobilima na autocesti A3 – javlja policija i dodaje…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– U prvom slučaju policajci su u blizini čvora Nova Gradiška  kontrolirali osobni automobil austrijskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 20-godišnji državljanin Rumunjske, dok se u unutrašnjosti vozila nalazilo deset stranih državljana koji su istog dana nezakonito prešli rijeku Savu odnosno državnu granicu Republike Hrvatske.

– Zatim su policijski službenici kod čvora Okučani, zaustavili automobil rumunjskih nacionalni oznaka, kojim je upravljao 19-godišnji državljanin Rumunjske, a u vozilu se nalazilo pet stranih državljana bez osobnih dokumenata, za koje je postojala sumnja da su nezakonito prešli državnu granicu.

– Nadalje su policijski službenici Postaje granične policije Stara  Gradiška, također kod čvora Okučani zaustavili automobil rumunjskih nacionalni oznaka, kojim je upravljao 41-godišnji državljanin Rumunjske, a kao suvozač u vozilu je bio 33-godišnji rumunjski državljanin. U vozilu se nalazilo sedam stranih državljana.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su svi gore navedeni strani državljani 16. rujna, tijekom noći na nezakonit način ušli u Republiku Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine, čamcem preko rijeke Save. Također je utvrđeno da su osumnjičeni državljani Rumunjske u dobi od 19, 20, 33 i 41 godine iz koristoljublja preuzeli strane državljane u vozila s namjerom da ih prevezu u unutrašnjost Europske unije za određeni novčani iznos.

– Policijski službenici su osobne automobile privremeno oduzeli te protiv četvorice rumunjskih državljana podnose kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

– Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima – zaključuje policija.

Foto: Pixabay (ilustracija)