30. studenoga 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Policija najavila pojačane mjere i akcije za vikend! Kao u Osijeku, tako i širom Slavonije…

1 min read
Policija širom Slavonije najavljuje pojačane mjere. Svakako se to odnosi i na Osijek i Osječko-baranjsku županiju.

Ako i je vikend vrijeme za odmor, nije za svakoga. Policija širom Slavonije najavljuje pojačane mjere. Svakako se to odnosi i na Osijek i Osječko-baranjsku županiju.

– Tijekom nadolazećeg vikenda prometna policija provesti će se pojačane mjere s naglaskom na prekršaje koji za uzročno-posljedičnu vezu imaju nastanak prometnih nesreća, a to su prekoračenja brzine kretanja, alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa, korištenje mobitela u vožnji, kao i drugim težim prekršajima (upravljanje pod zabranom, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, oduzimanje prednosti prolaska pješacima i dr.) – javljeno je iz Policijske uprave osječko-baranjske.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Ali, neće biti ‘usamljeni’. Isto najavljuju i druge slavonske županije…

– Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu – javljaju i drugi i naglašavaju…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Foto: MUP (screenshot, ilustracija))