18. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Dva Kineza šetala Slavonijom! Ispitani uz prevoditelja za kineski! Evo ih u zatvoru u Osijeku!

1 min read
...temeljem sudskog rješenja kojim im je određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, sprovedeni u Zatvor u Osijeku.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)

– Policijski službenici Postaje granične policije Ilok dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom državljana Kine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Krivotvorenje isprave“ – javlja policija i svjedoči o događaju…

– Naime, policijski službenici su u jutarnjim satima 27. rujna u mjestu Ilok zatekli dvojicu muškaraca koji su prilikom provjere identiteta predočili putne isprave Kine.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Zbog sumnje u zakonitost ulaska i boravka u Hrvatskoj i krivotvorenje predočenih isprava, obojica su privedena u službene prostorije policije, gdje je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje, uz sudjelovanje prevoditelja za kineski jezik.

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su 42 i 23-godišnjak, obojica državljani Kine, 27. rujna nezakonito ušli u Hrvatsku iz Srbije, a u putnim ispravama krivotvorili ulazni štambilj i schengensku vizu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Protiv osumnjičenih je upućena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te su jučer, 28. rujna, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a potom, temeljem sudskog rješenja kojim im je određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, sprovedeni u Zatvor u Osijeku.

– Nakon sudskog postupka, policijski službenici će nad obojicom provesti upravni postupak sukladno odredbama Zakona o strancima, radi nezakonitog prelaska državne granice – zaključuje se.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)