21. veljače 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Plenković: Za eventualnu ekološku katastrofu u Osijeku čekaju se analize i izvješća

1 min read
Tek kada se sve analizira, kada vidimo posljedice i rizike onda će ta tema doći na dnevni red - rekao je premijer Plenković.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković kazao je da vladajuća stranka želi rasvijetljavanje događaja u Osijeku, požara plastike. Za odluku o eventualnoj ekološkoj katastrofi čekaju se izvješća relevantnih institucija.

– HDZ-ovi predstavnici u saborskom Odboru za okoliš predložit će organiziranje tematske sjednice kako bi se nadležno Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, kao i sve druge institucije, dobro pripremile i nakon toga će se održati rasprava – kazao je Plenković nakon sjednice proširenog Predsjedništva HDZ-a, dodajući da je ovdje riječ o standardnoj proceduri, kao i da želi punu transparentnost.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Nadalje, Plenković je kazao i da je Vladi najviše u interesu razrješavanje situacije koja se pratila na terenu od prvog dana, kazavši i da je razgovarao s osječko-baranjskim županom Ivanom Anušićem i osječkim gradonačelnikom Ivanom Radićem. Pa ipak, za eventualnu ekološku katastrofu potrebne su analize.

– Prvo ćemo sve utvrditi. U ovom trenutku čekamo temeljita izvješća svih institucija, o tome su nešto govorili ministri Beroš i Božinović. Tek kada se sve analizira, kada vidimo posljedice i rizike onda će ta tema doći na dnevni red – rekao je premijer Plenković.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)