4. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Slavonac na internetu o ratu i zločinima… Policija ga danas uhitila i već je u pritvoru!

2 min read
- Osumnjičeni je danas, 8. studenog, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske - zaključuje se.

– Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom iz Vukovara zbog sumnje u počinjenje produljenog kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju – javlja policija i nastavlja…

– Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja kako je 37-godišnjak u dužem vremenskom razdoblju u više navrata putem računalne mreže objavio više fotografija kojima je javno poticao na nasilje i mržnju usmjerenu prema skupini ljudi zbog njihove nacionalne pripadnosti te javno odobravao i znatno umanjivao zločin agresije i ratnog zločina protiv iste skupine ljudi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem sudskog naloga je obavljena pretraga doma i drugih prostorija u kojima boravi, kao i osobnog automobila kojeg koristi. Policijski službenici su pretragom pronašli i oduzeli 7 komada streljiva za koje ne posjeduje prethodno odobrenje za nabavu oružja, kao i druge predmete kaznenog djela.

– Također je utvrđeno kako 37-godišnjak nije u zakonskom roku prijavio promjenu adrese stanovanja, sukladno odredbama Zakona o prebivalištu.

– Protiv osumnjičenog 37-godišnjaka će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava za kazneno djelo Javno poticanje na nasilje i mržnju iz članka 325. stavaka 1. i 4. u svezi članka 52. Kaznenog zakona, dok mu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana i Zakona o prebivalištu slijede odgovarajuće prekršajne sankcije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Osumnjičeni je danas, 8. studenog, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske – zaključuje se.

Foto: Pixabay (ilustracija)