21. veljače 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Redovi za Orašara! I više od 100 metara oko HNK u Osijeku…

2 min read
Od 4. prosinca Orašar se vraća na pozornicu osječkog HNK-a. Čak 12 izvedbi je terminski određeno, rezervacija ulaznica nema, ali poziva je izuzetno puno. 'Nutcrackermania' je i opet zahvatila Osijek.

Očekivano! Jer, tako je svake godine u ovo doba kada se na repertoar kroz blagdansko vrijeme i ozračje vrati Orašar. Redovi ispred HNK u Osijeku su veći i od 100 metara, a otkako se jutros u 9 sati otvorila blagajna i počela prodaja ulaznica za 12 izvedbi baleta Orašar. Online? Nemojte nas držati za riječ, ali mislimo da je to ‘palo’, da je ‘internet izgorio’.

Koliko je do sada prodano ulaznica? Osim gospođe na blagajni to nitko ne zna, a ni ona dok se na današnju prodaju ‘ne spusti zastor’, dok ne prebroje sve iza 13 sati. Uglavnom, ispred HNK je reeeed!!

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Od 4. prosinca Orašar se vraća na pozornicu osječkog HNK-a. Čak 12 izvedbi je terminski određeno, rezervacija ulaznica nema, ali poziva je izuzetno puno. ‘Nutcrackermania’ je i opet zahvatila Osijek.

Dakle, tijekom prosinca će balet Orašar biti izveden 12 puta i to 4., 5., 6., 10., 11., 12., 14., 15., 16. prosinca uz orkestar po cijeni ulaznica od 20 €, 18 € i 15 € ovisno o kategoriji sjedenja, 19., 20., 21. prosinca uz matricu po cijeni ulaznica od 16 €, 14 € i 11 € ovisno o kategoriji sjedenja. Ulaznice nije moguće rezervirati, odmah su napomenuli iz HNK-a u Osijeku.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Telefoni zvone, ljudi zovu, pitaju. Razumijem, ali rezervacija nema. Ovo je specifična situacija, za nju smo se pripremili, izvedbi je 12, ali razumijevajući, s obzirom na brojnost poziva, da bi i to moglo biti malo, tražimo načina dodati još dvije izvedbe – kazao je dan prije početka prodaje ulaznica intendant osječkog HNK-a Vladimir Ham, dodajući…

– Plan je dodati još dvije izvedbe, no ne mogu reći da ćemo uspjeti. Možda jednu, možda niti jednu, možda obje planirane. Sve ovisi o rasporedu, terminima… – nizao je Ham.

Dakle, slijedi čarobni svijet baleta, jedno od najomiljenijih remek-djela klasične baletne umjetnosti, kako je to definirao i HNK u Osijeku, predstava koja spaja magiju priče, strastvenu glazbu i nevjerojatne plesne izvedbe.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Orašar je bajkovita priča koja donosi duh Božića i radost svima koji gledaju virtuozne skokove i graciozne pokrete naših plesača. Pridružite nam se na ovoj čarobnoj večeri, gdje će se spojiti tradicija i suvremena umjetnost, stvarajući nezaboravan doživljaj za sve generacije. Bajka će oživjeti pred vašim očima, ostavljajući vas bez daha i stvarajući trajne uspomene za vas i vaše najdraže… – zaključuju u najavi iz HNK-a u Osijeku zamolbom za strpljenje i razumijevanje tijekom prodaje ulaznica za balet Orašar.

Foto: HNK u Osijeku, Facebook (screenshot)