23. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Ministar ima ‘nagnječenje mozga’! Poginuli vozač kombija iza sebe ostavio dvoje malodobne djece…

3 min read
- Vozač kombi vozila je u prometnoj nesreći smrtno stradao, dok je vozač osobnog vozila (državni dužnosnik), zbog zadobivenih ozljeda prevezen u Opću županijsku bolnicu Vinkovci.
Foto: Vinkulja.hr (ustupljeno za objavu)

Foto: Vinkulja.hr (ustupljeno za objavu)

UPDATE, 11.11.’23. u 15:45 sati: – U ovim okolnostima, ja sam danas popodne razriješio ministra Marija Banožića dužnosti ministra obrane. Ovlastio sam državnoga tajnika, gospodina Zdravka Jakopa, za obavljanje svih poslova MORH-a, kazao je premijer Andrej Plenkpvić, izražavajući žaljenje i sućut obitelji poginule osobe u prometnoj nesreći, kao i želju za brzim oporavkom ministru.

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

UPDATE, 11.11.’23. u 15:25 sati: Ministar obrane Mario Banožić, sudionik teške prometne nesreće u kojoj je rano jutros smrtno stradao vozač kombija, u stabilnom je stanju u KBC-u Osijek, izvan životne opasnosti. I ne sjeća se prometne nesreće, rečeno je danas iz osječkog KBC-a, kamo je ministar prebačen nakon prve obrade u OŽB Vinkovci. Prve su procjene govorile kako je riječ o nagnječenju mozga, kako je ministar bio svo vrijeme pri svijesti, ali i ozljeda prsnog koša i prijelom noge. Danas je o stanju pacijenta izvijestio i dr.sc. Krunoslav Šego, zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek i šef kirurške službe.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Kako govori Šego, Banožić je trenutno smješten u jedinici intenzivnog liječenja. Izvan životne opasnosti je, ali potreban je veliki oprez. Šego dodaje kako Banožić nije pri punoj svijesti, što smatra uobičajenim za ovakav tip ozljede mozga. Nema tragova unutarnjeg krvarenja. Nadalje, ministar se ne sjeća događaja, govori osječki liječnik…. – Dakle, ne sjeća se da je doživio prometnu nesreću, to je u ovim slučajevima uobičajeno – kazao je dr. Šego.

U međuvremenu se o prometno nesreći oglasila i zamjenica Županijskog državnog odvjetnika u Vukovaru Biljana Luburić. Ona kaže kako je osobno vozilo pretjecalo teretno vozilo, bez da se vozač prethodno uvjerio da to može učiniti s obzirom na vremenske uvjete i stanje na cesti, nakon čega je došlo do sudara s kombi vozilom koje je dolazio iz suprotnog smjera.

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

Ravnatelj vinkovačke bolnice dr.sc. Krunoslav Šporčić medijima je kazao kako je ministar obrane Mario Banožić u bolnicu jutros stigao s ozljedama u vidu nagnječenja mozga, ali da je svo vrijeme bio kontaktibilan, pri svijesti i u kontaktu, no da su ozljede teške. Na izravno pitanje medija o težini ozljeda, Šprčić je samo ustvrdio “Zato je i prebačen u Osijek”. Nadalje, neslužbeno se doznaje kako je preminuli vozač kombija 40-godišnjak iz Privlake, vlasnik građevinskog obrta, za kojim su ostali supruga i dvoje malodobne djece.

Podsjećamo, vozač kombija je poginuo. A u prometnoj nesreći je teško ozlijeđen i državni službenik koji je upravljao osobnim vozilom. Riječ je o ministru obrane Mariju Banožiću, izvijestio je MORH. Kako se nadalje doznaje, ministar je vrlo brzo iz vinkovačke bolnice prebačen u KBC Osijek. Nije životno ugrožen, ali i ima teške ozljede.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Jutros u 6.15 zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći na državnoj cesti DC-55 na izlazu iz Vinkovaca prema Županji u kojoj su sudjelovali kombi vozilo i osobno vozilo – javlja policija i nastavlja…

– Vozač kombi vozila je u prometnoj nesreći smrtno stradao, dok je vozač osobnog vozila (državni dužnosnik), zbog zadobivenih ozljeda prevezen u Opću županijsku bolnicu Vinkovci.

– U tijeku je očevid kojim rukovodi zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru.

– Od 08.15 sati za promet je zatvorena ta dionica državne ceste broj DC-55 (Vinkovci-Županja) – zaključuje se u policijskom priopćenju, a MORH dodaje…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– U tijeku je očevid kojim rukovodi zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru. U jutarnjim satima u subotu 11. studenoga 2023. godine na državnoj cesti DC-55 na izlazu iz Vinkovaca prema Županji dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao ministar obrane Mario Banožić s osobnim vozilom te vozač kombija. Vozač kombi vozila u prometnoj nesreći je smrtno stradao. Liječnička pomoć ministru obrane zbog zadobivenih ozljeda pružila se u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci – izvijestio je MORH.

Foto: Vinkulja.hr (ustupljeno za objavu)