28. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO ‘Prodisao’ prostor između Drvljanika i Sjenjaka! Unikom počistio sav otpad, ‘šikaru’…

1 min read
Bilo je tu plastike, boca, vrećica, smeća..., svega što su neodgovorni pojedinci odlučili maknuti dalje iz svog vidokruga, a priroda 'zaogrnula' koliko je mogla. Sada je taj prostor najzad čist.

Između Vukovarske i Sjenjaka, odnosno Drvljanika i Sjenjaka, osim željezničke pruge i nekadašnjih vrtova, do jučer je bila, kako bi mi Osječani rekli – ‘šikara’. Ali, da je samo ostalo na samoniklim stablima, ne bi nitko rekao niti riječ, ali su ista poslužila brojnima kao ‘kamuflaža’ za bacanje otpada, smeća. Da bi radnu akciju jučer napravio Unikom i ‘skockao’ taj dio grada.

Bilo je tu plastike, boca, vrećica, smeća…, svega što su neodgovorni pojedinci odlučili maknuti dalje iz svog vidokruga, a priroda ‘zaogrnula’ koliko je mogla. Sada je taj prostor najzad čist.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Zajedničkom akcijom djelatnika RJ Zelenilo i RJ Čistoća krčimo zapušteni javni prostor između Drvljanika i Sjenjaka na kojem su tijekom godina neodgovorni građani bacali veliku količinu otpada – napisali su jučer na Facebooku iz osječkog Unikoma, da bi do kraja dana dovršili posao.

Drugim riječima, kada vam sada skrene pogled u tu stranu, bit će ugodno oku, bez smeća, bez ‘šikare’… Radile su motorne pile, kamioni, vrijedne ruke…

Foto: Unikom, Facebook (screenshot)