14. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Plenković ususret imenovanju: Od Anušića očekuje povratak vojske u BM, odlaske u NATO…

1 min read
- Ako bi član vlade glasao protiv vlastitog kolege na sjednici Vlade njega bi izbacio 'kroz prozor' isti tren bez obzira kako se tko zove. Ne možete uspoređivati stvari koje su neusporedive - kazao je Plenković.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je jučer da od budućeg potpredsjednika Vlade i ministra obrane Ivana Anušića očekuje vraćanje vojske u Beli Manastir, kako on nije protuteža Ivanu Penavi u Slavoniji, čime se špekuliralo u medijima, da će, vezano uz globalne okolnosti, Anušić sudjelovati na svim sastancima na razini NATO-a i EU. Da je on protuteža Penavi percepcija je onih koji nisu u HDZ-u, ustvrdio je Plenković,

Upitan i očekuje li sada od Anušića, koji je znao iznijeti neslaganja s njegovim potezima, da podrži rad Vlade, sugerirano mu je u pitanju kako su prošli svojedobno ministri Mosta, da bi Plenković podsjetio da su isti glasali tada protiv drugog člana vlade, Zdravka Marića. 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Ako bi član vlade glasao protiv vlastitog kolege na sjednici Vlade njega bi izbacio ‘kroz prozor’ isti tren bez obzira kako se tko zove. Ne možete uspoređivati stvari koje su neusporedive – kazao je Plenković.

Danas u 13 sati u Hrvatskom saboru na Odboru za obranu bit će predstavljen Anušić, kao i temeljne ideje za rad u preostalom dijelu mandata Vlade.

Foto: OsijekExpress.coom (arhiva)