5. prosinca 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO&VIDEO Akcija spašavanja! Helikopterom i čamcem ‘čupali’ strance iz poplavljene šume…

2 min read
- Pružena im je liječnička pomoć te su dovedeni u službene prostorije nadležne policijske postaje gdje su im policijski službenici osigurali tople napitke i hranu.

– Unatoč čestim upozorenjima policije o opasnostima i rizicima u koje se upuštaju osobe koje nezakonito prelaze državnu granicu, strani su se državljani ponovno našli na nepristupačnom i poplavljenom području, a policajci im spasili živote – javlja danas policija o slučaju s ruba Slavonije, kod Novske, a gdje su helikopterom pretraživali poplavljeno područje i spašavali osobe…

– Naime, policijski službenici Postaje granične policije Novska s ispostavom Jasenovac su tijekom jučerašnjeg dana zaprimili dojavu da se na poplavljenom šumskom predjelu na području Novske, nalaze osobe kojima je potrebna pomoć.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Kako se radilo o nepristupačnom terenu i poplavljenom području angažirani su pripadnici ATJ Lučko koji su detaljno helikopterom pretraživali teren iz zraka s ciljem lociranja osoba. Nakon lociranja, policijski službenici su se spustili među strane državljane i krenuli u akciju spašavanja osoba koristeći čamac Interventne jedinice policije. Angažirani su i pripadnici HGSS-a koji su zajedno s policijskim službenicima, nakon nekoliko sati rada, prevezli promrzle osobe s poplavljenog područja na suho i sigurno.

– Pružena im je liječnička pomoć te su dovedeni u službene prostorije nadležne policijske postaje gdje su im policijski službenici osigurali tople napitke i hranu.

– Utvrđeno je da se radi o 28 stranih državljana (2 žene, 1 dijete i 25 muškaraca), koji su nezakonito prešli državnu granicu i ušli u Republiku Hrvatsku. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad sukladno zakonskim odredbama.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Ponovno upozoravamo na tragedije koje se mogu dogoditi osobama prilikom nezakonitih prelazaka državne granice jer na ovakav način osobe riskiraju svoje zdravlje i živote pa su tragedije neizbježne ako se u tom trenutku u blizini ne nalaze policijski službenici koji su uvijek spremni pomoći i spasiti osobe.

– Ovo je dokaz da ulazak u Republiku Hrvatsku izvan graničnog prijelaza, osim što je nezakonit, može biti i iznimno opasan – zaključuje policija.

Foto: PU SMŽ (screenshot)