5. prosinca 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Kazne! Financijski ‘rep’ utakmice Osijeka i Hajduka: Koliko ih košta ‘zabava’ navijača…

2 min read
Dakle, disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 15. i odgođenog 3 kola.

HNS je danas objavio koliko će koštati Osijek i Hajduk ‘zabava’ njihovih navijača na Opus Areni iz zaostale utakmice. Kazne su novčane, a bolje je prošao Osijek. Podsjećamo, ovo nema veze s onim što će Osijek fakturirati ili je fakturirao Hajduku za oštećenje opreme na stadionu od strane Torcide, jer te je karte Osijek Hajduku dao na raspolaganje, uz odgovornost koja iz toga proizlazi.

Dakle, disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 15. i odgođenog 3 kola.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– HNK Hajduk se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 3. kola Osijek – Hajduk gostujuća navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini deset minuta prije početka utakmice zapalila dvije baklje, u 65. minuti aktiviran je jedan topovski udar koji je bačen u teren za igru, te je od 71. do 74. minute zapaljeno trideset i pet baklji, pet dimnih kutija i četiri topovska udara, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 4.700 eura – navodi HNS i dodaje…

– NK Osijek se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 3. kola Osijek – Hajduk domaći navijači (Kohorta), smješteni na južnoj tribini u 64. minuti zapalili petnaest baklji, domaći navijači smješteni na istočnoj tribini tijekom cijele utakmice u teren bacali plastične čaše, dok je gostujuća navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini, deset minuta prije početka utakmice zapalila dvije baklje, u 65. minuti aktiviran je jedan topovski udar koji je bačen u teren za igru, te je od 71. do 74. minute zapaljeno trideset i pet baklji, pet dimnih kutija i četiri topovska udara, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 3.500 eura – zaključuje se u vijesti HNS-a.

Foto: MUP, Twitter (X) (screenshot, arhiva, ilustracija)