5. prosinca 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Anušić postao prvi čovjek MORH-a! Lukić je novi župan OBŽ!

2 min read
Što sve to skupa znači za Osječko-baranjsku županiju? Znači da je Mato Lukić, dojučerašnji prvi zamjenik Anušića, danas postao župan.

Ivan Anušić novi je ministar obrane Republike Hrvatske. Dojučerašnji osječko-baranjski župan preuzeo je MORH. Hrvatski sabor mu je dao 77 od 151 glasa. Protiv imenovanja bilo je 55 zastupnika, suzdržanih nije bilo. Položio je prisegu da će dužnost obnašati savjesno i časno uz poštivanje zakona i Ustava.

Glasanju su prethodile uvrede, zahtjevi za stankom… Grbin je ‘nagazio’ novog ministra, potom su se međusobno ‘častili’ Peović, Đakić, ‘uskočio’ Bauk, sve skupa prekinuo predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, potom Radin tražio stanku, za njim i Orešković. Nakon stanke Anušić je dobio potporu većine i postao minstar.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Imenovanju je prethodilo jučerašnje saslušanje Anušića pred Odborom za obranu, ranije i konzultacije… Uglavnom, Anušić je novi prvi čovjek MORH-a nakon što mu je premijer Andrej Plenković prije nekoliko dana ponudio tu funkciju, dužnost…

– Rekao je da bi ja bio najbolji čovjek na tom mjestu i ja sam se složio s tim. Ja nisam solo igrač, ja sam timski igrač i igrač stranke. mnogi su me pitali što mi to treba, ali ako ste član neke stranke koja je bila uz vas, a njoj je potrebno osvježenje, ja nisam imao drugog izbora. Drugi razlog mi je ogromna čast da budem na tom mjestu – kazao je Anušić.

Što sve to skupa znači za Osječko-baranjsku županiju? Znači da je Mato Lukić, dojučerašnji prvi zamjenik Anušića, danas postao župan.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)