27. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Ministar Anušić i dalje je student, ali kao ‘bakalar’ zamrzava studij dok je prvi čovjek MORH-a!

1 min read
- Neću zamrznuti status studenta. Kako sam sada u Zagrebu, bliže fakultetu, svakako ću si dati truda i nastaviti studij koji sam započeo prije dvije godine - odgovorio je za Jutarnji list Anušić.

– Nakon objave članka o mom studiju, uvidio sam da će moja ministarska funkcija ipak izazivati velik interes i potencijalno stvarati pritisak profesorima fakulteta na kojem studiram, stoga sam odlučio zamrznuti studentski status. Želim i fakultet i profesore rasteretiti pritiska i interesa zbog dužnosti koju trenutačno obnašam – objavio je bivši župan OBŽ i novi ministar obrane Ivan Anušić na Facebooku, nastavno na raniju vijest o nastavku studija.

Kako smo ranije čitali i pisali, donedavni osječko-baranjski župan, a sada ministar obrane Ivan Anušić i dalje je student Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, piše Jutarnji list. Upisan je na stručni diplomski studij Izobrazba trenera i ima status apsolventa.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Pitanje njegova stupnja obrazovanja ‘povuklo’ se prošlog tjedna pred Saborom, kada je Anušić opisao put svojeg školovanja. Rekao je da je srednju školu napustio sa 17 godina i otišao u rat, a kada se prvi puta vratio s terena, 1993., završio ju je.

Nekoliko godina poslije, 1997. podigao je na čekove kredit u iznosu od 18 tisuća kuna i platio semestar na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Tamo je prije godinu dana stekao status, kako je rekao, ‘bakalara’.

– Kako sam sada u Zagrebu, bliže fakultetu, svakako ću si dati truda i nastaviti studij koji sam započeo prije dvije godine – odgovorio je za Jutarnji list Anušić prije kasnije objave o odluci o zamrzavanju.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)