21. veljače 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Predloženi su dobitnici! Evo kome bi u ruke mogli ići Grb i Pečat Grada Osijeka…

2 min read
Sljedeća, 19. sjednica Gradskoga vijeća Grada Osijeka održat će se 29. studenoga 2023. Evo tko su predloženi i koja su obrazloženja...

Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Osijeka bit će predloženi dobitnici priznanja Grada u ’23. godini, dobitnici Zlatne plakete Grba Grada Osijeka, kao i javnog priznanja Pečat Grada Osijeka. Sljedeća, 19. sjednica Gradskoga vijeća Grada Osijeka održat će se 29. studenoga 2023.

Evo tko su predloženi i koja su obrazloženja…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Odbor za dodjelu javnih priznanja Grada Osijeka predlaže da se u 2023. godini dodijeli javno priznanje Zlatna plaketa Grb Grada Osijeka za životno djelo za izuzetna ostvarenja u području znanosti i obrazovanja gospođi Gordani Kralik – stoji u materijalima Gradskog vijeća, čime bi dr.sc.dr.h.c. Gordana Kralik, professor emerita mogla biti dobitnica Grba za životno djelo za izuzetna ostvarenja u području znanosti i obrazovanja. Pamtimo ju kao rektoricu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, ali i kao znanstvenicu za kojom su u koautorstvu 433 znanstvena i 71 stručni rad, 14 multiautorskih knjiga i 4 monografije. Dobitnica je Državne nagrade za znanost – primjena rezultata znanstvenoistraživačkog rada iz područja biotehničkih znanosti za 2009. godinu. Primila je Državnu nagradu za znanost za 2012. godinu – nagradu za životno djelo u području biotehničkih znanosti i Nagradu za životno djelo Hrvatskog akademskog sportskog saveza.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Nadalje, Odbor za dodjelu javnih priznanja Grada Osijeka predlaže da se u 2023. godini dodijeli javno priznanje Zlatna plaketa Grb Grada Osijeka Udruzi HVIDRA Osijek 91 za izuzetan doprinos u području socijalne skrbi i Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Osijeka za osobit doprinos u području obrane i zaštite.

Odbor za dodjelu javnih priznanja Grada Osijeka predlaže također da se u 2023. godini dodijeli javno priznanje Pečat Grada Osijeka HRT – Radiju Osijek za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa i
unapređenje društvenog života grada Osijeka i Zvonku Borbašu za izniman doprinos u razvoju sporta u Osijeku. Ove godine Radio Osijek obiljeżava 80. godišnjicu osnutka i neprekinutog rada. Najstarija je radijska postaja u istočnoj Hrvatskoj te treća koja je osnovana na prostoru današnje Republike Hrvatske. A Zvonko Borbaš? Jedan je od začetnika borilačkih sportova u našim krajevima kada je 1965. godine počeo s karate sportom a kasnije i bio jedan od osnivača kickboxing i muaythai sporta u Hrvatskoj. Dugogodišnji je licencirani trener u karateu, kickboxingu, tajlandskom boksu i savateu, te dobitnik nagrade za životno djelo uzor sportaš “Matija Ljubek”. Doprinos športu ne samo u gradu Osijeku nego i cijeloj Hrvatskoj i izniman pedagoško odgojni rad i ljubav koju cijeli život gosp. Zvonko Borbaš poklanja mnogim naraštajima, kao i izniman ugled koji ovaj Osječanin uživa u gradu Osijeku zasigurno zaslužuje zahvalnost grada Osijeka, navodi se, među ostalim, u obrazloženju prijedloga.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)