6. prosinca 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Traktor ‘zvan čežnja’! Muškarac iz okolice Osijeka ostao i bez ‘avansa’ i bez traktora…

2 min read
Podsjećamo, nije to prva takva prevara. Štoviše, bile su tu i značajno veće uplate, posebno prema navodnim prodavateljima traktora iz Francuske...

Ne treba svakom traktor u kojem se dijelovi mijenjaju kao ‘cartridge’ na printeru, instalacijom. Ne treba svakom ni veliki traktor, već nešto staro, pouzdano, za ‘popravljanje čekićem’. Kakav polovni stariji ‘Iemtejac’ iz 80-ih, kao i kakav Ferguson iste dobi mogu se naći za oko 5.000 eura. Sukladno tome se i ova ‘kapara’ može činiti donekle razumnom. A dobro je da je njoj i stalo.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Četrdesetšestogodišnjak je 18. studenoga putem društvene mreže s nepoznatom osobom dogovorio kupnju traktora te uplatio 160 eura predujma, a nakon čega mu se nepoznata osoba više nije javljala, niti mu je novac vraćen – objavila je danas Policijska uprava osječko-baranjska, dodajući da traga za počiniteljem.

Podsjećamo, nije to prva takva prevara. Štoviše, bile su tu i značajno veće uplate, posebno prema navodnim prodavateljima traktora iz Francuske, a gdje su se ‘kupovali’ traktori bitno veće vrijednosti. Sve to poziva na oprez prilikom kupnje bilo traktora ili bilo čega drugog, jer ‘crnu kroniku’ redovito pune ovakve situacije.

Za to vrijeme jedna prevara je razotkrivena…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske, u suradnji s policijskim službenicima PU bjelovarsko-bilogorske, otkrili su počiniteljicu prevare koja je na štetu 49-godišnjaka iz Posavskih Podgajaca pribavila protupravnu imovinsku korist u iznosu od 500 eura – javlja još policija iz drugog slavonskog mjesta i nastavlja…

– Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 27-godišnjakinja iz Garešnice lažnim prikazivanjem činjenica o prodaji traktora na internetskom oglasniku „Marketplace“ za iznos od 1900 eura dovela u zabludu 49-godišnjaka i navela ga da joj za kupnju traktora uplati 500 eura preko “Aircash” računa. Kada je 4. listopada došao po traktor na adresu na koju ga je 27-godišnjakinja uputila, 49-godišnjak je utvrdio da osoba koja živi na toj adresi ne posjeduje traktor niti je objavila oglas za prodaju. Protiv osumnjičene 27-godišnjakinje je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prijevara – zaključuje se.

Foto: Pixabay (ilustracija)