17. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Anušić ispratio kontingent HV-a u Kosovo! Očekuje dobre odnose s Milanovićem…

1 min read
Ivan Anušić je na ispraćaju rekao da u Hrvatskoj, ali i drugdje u svijetu opada interes za služenje u vojsci, no da je zadaća, unatoč tome, jačati vojsku i sigurnost...

Ministar obrane i potpredsjednik Vlade Ivan Anušić ispratio je jutros 40. kontingent hrvatskih vojnika u operaciju potpore miru u Republiku Kosovo. Najavio je to i MORH prethodnog dana, dodajući da glavninu snaga 40. HRVCON-a KFOR čine pripadnici Motorizirane satnije Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.

Ivan Anušić je na ispraćaju rekao da u Hrvatskoj, ali i drugdje u svijetu opada interes za služenje u vojsci, no da je zadaća, unatoč tome, jačati vojsku i sigurnost, piše N1 Televizija.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Kako nadalje izvještava N1, Anušić je kazao i da već sljedećeg tjedna ide na sastanak s Tomislavom Debeljakom, sve u smjeru rješavanja problema izgradnje ratnih brdova, a najavio je i kako očekuje da će s predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem uspostaviti dobre odnose, što njegovom prethodniku Mariju Banožiću nikako nije uspjevalo.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)