28. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Zekić nakon Dinama: “Radujem se Matkoviću, ali volio bih se radovati i ovim starijim igračima…”

2 min read
...radujem se i ulasku Prekodravca. Ali, nije dobro da mladi preuzimaju glavnu rolu. Volio bih se radovati ovim starijim igračima - zaključio je Zekić razmišljanja nakon susreta, sugerirajući da su iskusniji podbacili.

“Usuđujem se reći da smo mogli i trebali…”, usmjerio je pitanjem glasnogovornik kluba Mario Mihić Zorana Zekića, trenera NK Osijek, odmah nakon utakmice Dinama i Osijeka, u uvjerenju da je malo manjkalo da se Osječani vrate na Opus arenu s više od ‘nule’ s Maksimira. Jer, opet su izgubili u 90. minuti. Znate onu priču ‘o nogometu i Nijemcima’, kako je ‘to igra u kojoj uvijek pobijeđuju Nijemci’, tako i u susretima Osijeka i Dinama nekako uvijek ‘modri’ pobijede u 90. minuti. Nekad to bude s dva 11-erca, kao prije koji tjedan, a jučer im nije trebalo ni to…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Istina, nametnuo se Dinamo i diktirao tempo, ali nije to bila raskošna igra. A onda su poveli, nakon akcije Mišića, Petkovića i Špikića s ruba 16-erca je pogodio Bulat. Razigrao se tada Osijek, visokim loptama tražili su suigrači Miereza, no nekoliko je pokušaja ostalo bez realizacije. Ravnopravna igra uspostavljena je u nastavku, a onda… Loptu u prostor poslao je Pušić, a 17-godišnji Matković zaobišao Zagorca i pogodio za 1-1. ‘Raspištoljio’ se potom Dinamo, ali tek je u 90 minuti Vidović zabio za konačnih 2-1.

Vodio je Dinamo od 24. minute, do 76. Tada je zabio mladi osječki ‘dragulj’ Antonio Matković, ‘bandera’ od 190 i više centimetara, igrač kojem Joško Gvardiol i Fabrizio Romano proriču svijetlu budućnost u svjetskom nogometu, da bi svu tu ‘čaroliju’ Dinamo ‘pokidao’ u 90. minuti, zabio za 2-1.

– Danas je utakmica bila dosta dobra, s obje strane, čak i hrabrija s naše u odnosu na do sada. Rekao sam igračima i ako zabijemo da ćemo ići po pobjedu. Imali smo na 1-1 dvije-tri situacije u kojima smo trebali bolje reagirati, ali nismo zapravo ni pucali na kraju. I onda se dogodi ubačaj u kojem smo čak brojčano stajali… Jako mi je žao, ali nema kukanja, za 5 dana ide nova utakmica – kazao je trener Osijeka Zoran Zekić, kazavši kako mora pregledati još jednom snimku i neke situacije, ali i dodao da misli da je Osijek bio bolji u ovoj utakmici…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Po šansama svakako, a mislim i da smo u polju stajali jako dobro. Što je tu je, nemam nešto prepametno za reći, osim da se trebamo boriti do kraja – zaključio je o utakmici.

A onda je na red stigao Matković. Prvi gol, 17 godina i to u Maksimiru!

– Pamtit će taj pogodak cijeli život. Drago mi je da je zabio pod mojom trenerskom palicom, a radujem se i ulasku Prekodravca. Ali, nije dobro da mladi preuzimaju glavnu rolu. Volio bih se radovati ovim starijim igračima – zaključio je Zekić razmišljanja nakon susreta, sugerirajući da su iskusniji podbacili.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)