15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Matković (17) o golu u Maksimiru govori kao da je zabio u ulici, ‘na maliće’…

2 min read
Trener Osijeka Zoran Zekić je osjetio situaciju i mlade 'bacio u vatru'. Iako, valja to i drugačije razumjeti, jer Vaš se autor 'okretanja na vlastite snage' naslušao u 20 i više godina rada, svaki puta kada je situacija u klubu 'čupava', a onda mladi znaju i 'izgoriti'. Pa ipak, ovoga puta je krenulo dobro, sjajno! A ovaj mladić juri prema uspjehu!

Foto: NK Osijek (screenshot, video)

Fabrizio Romano kaže kako ga prati Everton, Joško Gvardiol kaže otočkom novinarima, parafrazirano – Pratite ga i vi. A prati ga, svakako, osječka publika. Jer, ovaj je mladi, 17-godišnji napadač, zabio svoj prvi gol za NK Osijek. I to u Maksimiru. Kaže, vidio je golmana da je izašao i onda je on to riješio. Priča ovaj mladić o golu u Zagrebu kao da je zabio u ulici, ‘na maliće’. I razumije se, naciju i Osijek je zanimalo što Anton Matković ima za reći poslije 90 minuta protiv Dinama.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Bila je to savršena Pušićeva lopta. Vidio sam da me prati i otvorio dubinu. Vidio sam golmana krajičkom oka da je izašao. Obišao sam ga i onda je bilo ‘li-la’, hoće li mi Teofil presjeći loptu ili ne… Ali nije – kazao je mladi Matković o svom prvom golu u Prvoj HNL, razumijevajući da do toga ne bi došlo da nije asistencije Pušića, ali ga je, kao i svakog drugog, više sekiralo što prvi gol nije bio vrijedan makar jednog boda, jer Osijek je u konačnici izgubio u Zagrebu 2-1.

– Da smo makar uzeli taj bod… Ali, trebamo to zaboraviti, okrenuti se novoj utakmici – dodao je, kazavši i kako treba biti mirniji u završnici, jer neće biti po 100 šansi na utakmici.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Uz njega, šansu je dobio i Prekodravac. Trener Osijeka Zoran Zekić je osjetio situaciju i mlade ‘bacio u vatru’. Iako, valja to i drugačije razumjeti, jer Vaš se autor ‘okretanja na vlastite snage’ naslušao u 20 i više godina rada, svaki puta kada je situacija u klubu ‘čupava’, a onda mladi znaju i ‘izgoriti’. Pa ipak, ovoga puta je krenulo dobro, sjajno! A ovaj mladić juri prema uspjehu!

– Želio bih se zahvaliti treneru jer vjeruje u mene, u nas mlade. Velike se ovo šanse. Ovo mi je već treća utakmica, trener vjeruje u mene i želim mu se zaista zahvaliti – zaključio je Matković.

Foto: NK Osijek (screenshot, video)