5. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

‘Hrvata po prabaki’ nije išlo, bio je, kako se kaže na španjolskom – ‘poco útil’! Ali, odlična utakmica!

2 min read
'Prštalo je na sve strane+, igralo se vrhunski u Opus Areni. Osijek je bio najbolji do sada, Rijeka sjajna. Šteta što 'argentinskog Hrvata po prabaki' nije išlo, već je bio rijetko, kako se ono kaže na španjolskom (!?) - 'poco útil'.

‘Stari’ znalci s tribina rijetko griješe. U poluvremenu je jedan rekao – Ovdje tko sada prvi zabije, gotovo je! Jer, igrao je Osijek apsolutno najbolju utakmicu u posljednje vrijeme, vrlo agresivno i strastveno, pokretački za tribine i borbeno. Samo, bilo je jednako i s druge strane. Sudarili su se odgovarajući rivali i atmosfera u Opus Areni niti jednog trenutka bila kazališna. Šteta što ‘argentinskog Hrvata po prabaki’ nije išlo, već je bio rijetko, kako se ono kaže na španjolskom (!?) – ‘poco útil’. A od njega smo očekivali najviše, bio je ‘zrel’ za gol. I bio je onaj gospodin s početka teksta u pravu. Nitko nije prvi zabio, nitko nije dobio.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

‘Argentinski Hrvat po prabaki’ Ramon Mierez, za ove posebne prilike ‘Roman Mirić’, više je puta temeljito upropastio šanse Osijeka u prvom dijelu. Prvi puta je dodavao, a nije trebao, potom se lopta odbila od njega kada je suigrač istu vratio k njemu, da bi u prodoru ‘1 na 1′ uspio dočekati da se braniči Rijeke vrate i osujete njegov prodor. A trener Osijeka Zoran Zekić je baš najavio da će on zabiti gol. I zato ga je vrijedilo čekati, gledati kako još jednom kasni na šut u 33. minuti, opet malo kasnije… I tak’.

O.K. naglasak smo stavili na Osijek u uvodniku opisa prvog dijela utakmice, no surova je istina da su Riječani igrali ‘glavnu rolu’ u prvom poluvremenu. To je bila, jednostavno rečeno, tada bolja momčad. Gdjegod su bili samo malo neprecizni, gdjegod je Malenica morao reagirati.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

U nastavku je to bilo još i žešće, jače. Igrala se, konačno smo shvatili izraz – prava prvenstvena utakmica. Valja Rijeci zapisati dva sjajna udarca, odnosno odlične prilike pred golom Osijeka, koje su čudom i srećom završile oba puta na udarcu iz kuta. Visok je to ritam bio, obračun rivala po mjeri, a lišen sudačkih odluka za kasnije razmatranje. Baš je ‘letjelo perje na sve strane’. Vrijedi zapisati i da je u 74. minuti Malenica bio heroj trenutka i poluvremena, zaustavio tijelom prodor i šut Pašalića.

Kiša je dobro natopila travnjak Opusa. Nije se to vidjelo kao smetnja, čak ne ni toliko izraženo s tribina, sve dok ne bi netko od igrača jače ‘zaorao’ po travi. Onda je ‘špricalo’ na sve strane.

Foto: Ian Srčnik, OsijekExpress.com