15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Matković potpisao prvi profesionalni ugovor! Bjelica mu dao stipendijski, Zekić minute…

2 min read
- Ima. Anton Matković. 17 mu je godina i vjerujem da će biti velik igrač jednog dana - rekao je Gvardiol.

Foto: NK Osijek (screenshot, video)

Nenad Bjelica mu je dao prvi stipendijski ugovor u Osijeku, Zoran Zekić prve minute u seniorskom dresu, a nakon što su redom Fabrizo Romano i Joško Gvardiol rekli kako treba imati na oku, kako je to dragulj s nevjerojatnom nogometnom perspektivom i da ga već prate Everton i drugi, Osijek je brzo potpisao i profesionalni ugovor s mladim napadačem. A moglo bit o značiti i da je kraj s Ramonom Mierezom u Osijeku, da je došao kraj nogometnog puta hrvatsko-argentinskog praunuka u Osijeku i da će ga klub uskoro prodati, baš kao što je trener rekao da je moguće.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Anton Matković potpisao je svoj prvi profesionalni ugovor s Bijelo-plavima do 2026. godine! – objavio je danas NK Osijek, što znači kako su na najmanje 3 godine ‘vezali’ mladog napadača slavonskih korijena, iz Slavonskog Broda, a kojeg već gleda ‘pola Europe’.

Mladi osječki napadač Anton Matković, stasiti 17-godišnjak, skrenuo je pozornost i domaćih i stranih medija na sebe posljednjih tjedana, ponajprije sjajnim igrama, golom u Maksimiru, ali i prije toga je već čuveni talijanski ‘insider’ Fabizio Romano za njega kazao kako je ‘na meti’ Evertona, Salzburga, Sassuoloa…, da bi ‘ključni poguranac’ dao i Joško Gvardiol izjavom za britanske medije kako na ovog dečka treba obratiti pozornost.

Matković je zabio i gol u Maksimuru, o čemu smo već pisali OVDJE.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Bila je to savršena Pušićeva lopta. Vidio sam da me prati i otvorio dubinu. Vidio sam golmana krajičkom oka da je izašao. Obišao sam ga i onda je bilo ‘li-la’, hoće li mi Teofil presjeći loptu ili ne… Ali nije – kazao je mladi Matković o svom prvom golu u Prvoj HNL, razumijevajući da do toga ne bi došlo da nije asistencije Pušića, ali ga je, kao i svakog drugog, više sekiralo što prvi gol nije bio vrijedan makar jednog boda, jer Osijek je u konačnici izgubio u Zagrebu 2-1.

– Joško Gvardiol izdvojio je našeg Antona Matkovića kao mladog igrača iz Hrvatske za kojeg vjeruje da ga čeka svijetla budućnost! – napisali su iz NK Osijek i podijelili video u kojem Gvardiola novinar pita ima li kakav mladi igrač na kojeg treba obratiti posebni pozornost, a Gvardiol kaže…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Ima. Anton Matković. 17 mu je godina i vjerujem da će biti velik igrač jednog dana – rekao je Gvardiol.

Foto: Youtube, NK Osijek (screenshot)