28. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Jeste li čuli predsjednika Zrinskog Osječko – tko je bio čiji klub? “Dinamo hrvatski, Hajduk jugoslavenski…”

2 min read
- Ja sam Dinamovac i sutra, kad' ću igrati s njima, bit ću Dinamovac. Ali željet ću ih pobijediti... - dodo je, izražavajući i divljenje prema Hajduku danas.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Youtube (screenshot)

Predsjednik vodećeg drugoligaša, jurjevačkog kluba NK Zrinski Osječko 1664, koji nastupa ovu sezonu u Osijeku u Gradskom vrtu, gostovao je u emisiji Sport nedjeljom. U jednom trenutku razgovor se poveo prema ‘velikoj četvorki bivše države’, da bi Ivan Komak ustvrdio, iz njegove perspektive, koji je klub pripadao kome, odnosno ‘tko je bio čiji klub’. Smatra kako je Hajduk bio – jugoslavenski.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Komak je za sebe rekao da je Dinamovac od svoje 11. godine, a kada je u njegovo mjesto došla struja i kada su ‘klinci’ ondje shvatili tko su, govori…

– Djeca su najiskrenija i najpoštenija, to je tako, da se ne lažemo, znali smo kasnije koji si klub… Dinamo je bio hrvatski, Zvezda srpski, a Partizan i Hajduk jugoslavenski. To je tako, istina je to… – kazao je Komak i nastavio kako je on Dinamovac od kada zna za sebe, a da popusta u međusobnoj utakmici neće biti, a kako s potpunim pokrićem očekuje utakmicu dogodine, ulaskom u Prvu HNL.

– Ja sam Dinamovac i sutra, kad’ ću igrati s njima, bit ću Dinamovac. Ali željet ću ih pobijediti… – dodo je, izražavajući i divljenje prema Hajduku danas.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– …kakvu ima publiku. To je lijepo kada ljudi toliko žive za svoj klub. Dalmatinci su takvi – rekao je, a video možete vidjeti OVDJE.

Podsjećamo, Osijek i Zrinski ‘sudarit’ će se 10. siječnja na Opus Areni. Bit će to njihovo ‘prvo vaganje’ i prvi ‘gradski derbi’, da vidimo gdje su Komak i Meszaros. O toj smo utakmici i najavi već pisali više OVDJE.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Youtube (screenshot)