4. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Stane li ih više u zatvore!? Još trojica krijumčara uhićena u Slavoniji…

1 min read
- Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti  i Zakonu o strancima.

– Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske dana 3. veljače, u večernjim satima, u dva odvojena slučaja ponovno su spriječili krijumčarenje osoba. Prilikom nadzora dva osobna automobila zagrebačkih registracijskih oznaka i nacionalnih registracijskih oznaka Republike Srbije, u unutrašnjosti automobila su zatekli više stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku – javlja policija i nastavlja…

-TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA-

– Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, uhićeni su 20-godišnji državljanin Republike Crne Gore, 37-godišnji državljanin Republike Crne Gore i 31-godišnji državljanin Republike Srbije.

– Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da su 20-godišnjak i 31-godišnjak sukladno prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama iz koristoljublja primili strane državljane u vozila te ih namjeravali prevesti do Zagreba, odnosno druge zemlje Europske unije. Nadalje je utvrđeno da je 37-godišnjak bio prethodnica 20-godišnjaku u namjeri javljanja o lokacijama policije.

– Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti  i Zakonu o strancima.

-TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA-

– Policijski službenici su osumnjičene uz kaznene prijave predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske – zaključuju.

Foto: Pixabay (ilustracija)