2. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Ona nije stvarna, ali ljubav prema njoj jest! U Uraniju u petak stiže Slatka Simona! Mirković govori za OsExp…

3 min read
- Vrlo lako sam došao do 4 osobe koje su to radile. A ako su radnici blizu nas, klijenti su, vjerujem, također - dodao je Mirković.

Foto: Google Street View (screenshot) & Pixabay (ilustracija)

Redatelj i scenarist Igor Mirković, direktor fotografije Ivan Zadro i glumac Paško Vukasović dolaze u petak u Uraniju. Dolazi s njima, zapravo, svakako i Slatka Simona. Jer, ona je virtualna, Ljepotica iz radionice ‘umjetne inteligencije’, ali… ima li uopće razlike između ‘virtualnog’ i ‘stvarnog’ svijeta, u uvjetima kada jednako boli i razara ‘online’ i izgovorena riječ. No, skratimo filozofiju, u 19:30 sati u Osijeku će u petak u Uraniji biti prikazana Slatka Simona, igrani film Interfilma, erotski triler – kako su ga nazvali. Makar je Mirković već pojasnio da je to žanrovski najbliže određenje, ali i dalje daleko od onoga što film predstavlja. A predstavlja nešto što još nismo vidjeli u zemlji i sa čim još Mirković nije radio.

-TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA-

Glavne uloge igraju Maja Jurić, Tina Keserović, Toma Medvešek i Jerko Marčić. Reći će Mirković, to je film o ljudima koji se zaljubljuju tipkajući i vole se u virtualnim svemirima, a da se nikada nisu vidjeli. Naime, Zeleni i Jana, likovi filma, rade kao animatori na lascivnom ‘chatu’ u opskurnoj agenciji, a njihova ‘zavodnica’ je Slatka Simona. Klijent ‘Bobo’ upleo se u Simoninu mrežu. Zavolio ju je, želi ju vidjeti, a nje nema. Mirković kaže da je upoznao ljude koji rade takve poslove i da se takve stvari zaista događaju. Napokon, sjećate se možda i Al Pacina i filma S1m0ne, virtualne zvijezde ‘showbiza’ iz ’02. godine… Ovaj film je sniman 20 godina poslije, u Zagrebu, Samoboru i Mrkoplju, sa zadnjom klapom u Wolfsbergu.

– Inspiracija za ime je stigla od filma iz ’50-ih godina, iz filma Slatka Irma, filma o pariškoj prostitutki. Kasnije su mi ‘otvorili oči’ sa ‘Slatkom Ramonom’, a za S1m0ne nisam ni znao – kazao je Mirković za OsijekExpress.com.

-TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA-

I suprotno svim pretpostavkama da su po srijedi u stvarnom svijetu granične agencije, tamni milje, podzemlje i seks industrija, Mirković govori za OsijekExpress.com da se susreo s najobičnijim, najnormalnijim ljudima, legitimnim poslom, plaćenim radnicima, obrazovanim osobama…

– Moja iskustva, koja nisu univerzalna, da su to uredni poslovi, normalni i obični ljudi. Oni se, jednostavno, bave kreiranjem iluzije. To su O.K. firme, plaćenih radnika, osoba koje ne dolaze iz seksualne industrije, već su oni iz Zagreba, susjedi, osobe koje su radile za njemačko govorno područje, bilo da su znali njemački kao studenti, bivši gastarbajteri…

– Vrlo lako sam došao do 4 osobe koje su to radile. A ako su radnici blizu nas, klijenti su, vjerujem, također – dodao je Mirković.

-TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA-

Na kraju, Mirković dodaje i kako današnje generacije odrastaju uz paralelno postojanje onoga što nazivamo ‘virtualnim’ i ‘stvarnim’ svijetom, da novije generacije i ne poznaju svijet bez novih tehnologija i da će mu biti drago ako netko bude mario za film Slatka Simona za 20 godina, da usporedi vrijeme i da taj film postane ‘retro stvar’.

Foto: Google Street View (screenshot) & Pixabay (ilustracija)