2. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Slavonsko sijelo u STUC-u! 53. put! Ulaznice u prodaji, zabava zajamčena…

1 min read
Organiziran je izbor najljepše dječje, ženske i muške narodne nošnje, te bogata tombola.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)

Pred nama je 53. Slavonsko sijelo. Ove godine 10. veljače. U STUC-u, u organizaciji Slavonskog tamburaškog društva Pajo Kolarić. Početak ove vrhunske manifestacije koju obožavaju Osječani, Slavonci i brojni drugi, je u 20 sati. Goste će zabavljati vrhunski tamburaški sastav Ravnica, objavili su iz organizacije, dodajući da se za ulaznice valja javiti telefonski na broj 098/666600 ili na mail adresu pajo.kolaric@gmail.com, odnosno na Facebook stranici Slavonskog tamburaškog društva Pajo Kolarić.

-TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA-

– Sredstva prikupljena prodajom ulaznica zapravo su dobrotvorni prilog koji omogućava normalno funkcioniranje ovog velikog društva i kulturne institucije koja u Osijeku djeluje od 1954. – naglašavaju organizatori, dodajući što vas još čeka ondje…

– Organiziran je izbor najljepše dječje, ženske i muške narodne nošnje, te bogata tombola. Pozivamo vas da za ovu večer pjesme, plesa i druženja pripremite korpe s hranom i pićem, te svoje stolove ukrasite najboljim domaćim proizvodima.

– Šokačkom pjesmom predstavit će se juniorski tamburaški orkestar STD Paje Kolarića.

-TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA-

– Slavonsko sijelo je prepoznato kao večer očuvanja hrvatske narodne baštine, tamburaške pjesme, raskoši i bogatstva narodnih nošnji, folklora, narodnog stvaralaštva i bogatstva Šokadije.

– Cijena je ulaznice 20 eura.

Foto: OseijekExpress.com (arhiva, ilustracija)