28. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Igrat ćemo s dva napadača!? Zekićeve ‘pressice’ najbolje… “Loš teren u Puli? Imali smo predobar ovdje…”

2 min read
- Imaš li uvod - pitao je glasnogovornik. - Ne, nemam - uzvratio je Zekić. Uvodno je već morao paziti na riječi suočen sa činjenicom da ih čeka loš teren, a uz saznanje da Osijek ni na 'tepihu' Opus Arene baš nije nizao dodavanja.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)

Sljedeća utakmica Osijeka, poslije pobjede nad Rudešom i remija protiv Hajduka, susret je u Puli protiv Istre. I dok igrači Osijeka od utakmice do utakmice nude uglavnom jednako ‘tanak’ nogomet, ‘pressice’ prvog čovjeka struke Zorana Zekića najbolje su ‘štivo’ prije i poslije nogometnog sraza. Ova ususret Istri trajala je 5 minuta. I to s Mihinim uvodom i ‘odjavom’. Ali, stalno ‘su padali golovi’.

– Imaš li uvod – pitao je glasnogovornik. – Ne, nemam – uzvratio je Zekić.

-TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA-

Uvodno je već morao paziti na riječi suočen sa činjenicom da ih čeka loš teren, a uz saznanje da Osijek ni na ‘tepihu’ Opus Arene baš nije nizao dodavanja.

– Je, je, težak teren, ali evo imali smo u subotu predobar teren… Ako ćemo u startu pričati o tome, onda smo u problemu – kazao je Zekić, sugerirajući da su potrebni volja i igra, a da je svjestan niza tehničkih i neforsiranih grešaka ‘na tepihu’ Opusa.

– Onda možemo reći i da nas čeka težak put od 8, 9 sati… Ne treba tražiti alibi u tome – kazao je Zekić.

Paolo Tramezzani novi je trener Istre, talijanski stručnjak. Vodio je FC Sion, FC Al-Faisaly, HNK Hajduk, AS Livorno, FC Apoel Nicosia i FC Lugano. Zekić zna dobro o kome je riječ, nije igrao protiv njega, ali ne misli ni da se Pula može ‘preko noći promijeniti’. Uvažava ga, ali nije mu on prva briga.

-TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA-

Novu akviziciju ‘iz rukava’ Josea Botoa, napadača iz slovačkih redova, Ladislava Almasija doživio je Zekić, govori, kao ‘targetmana’, napadača dobre tehnike i vladanja lotpom, unatoč visini od 196 centimetara, a hoće li nastupiti u početnom sastavu u subotu – još će vidjeti. To otvara, zapravo, priču o dva napadača, jer zašto bi Mierez ‘izletio’ iz momčadi, kad nije prodan, a najbolji je.

– Dosta se piše o toj igri s dva napačada. Ja bih volio da je to tako i da mi to možemo napraviti. Ali, cijela liga praktički igra s jednim napadačem. Kad pogledaš realno i u svjetskim momčadima rijetko tko igra s dva napadača. Ako mi to uspijemo, bit će to jako dobro – kazao je trener Osijeka.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)