2. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Tata i sin razorili birtiju! Tata tvrdi da je došlo do nesporazuma, sin da je možda bacio stolicu…

2 min read
- Došlo je do tuče te sam ja možda u jednom trenutku dijelom stolca udario u prozor koji se slomio. Tog dana pio sam pivu i Blacky te mi je popodne u policiji izmjereno 2,40 promila - priznao je sin.

Otac (52) i sin (29) čekaju suđenje i presudu, prijeti im do godinu dana zatvora, a optužnica kaže kako su pijani razbili cijeli lokal i prijetili smrću vlasniku. Bilo je to na samom zapadu slavonske županije, u Novskoj, prošle godine u travnju, oko 15:30 sati.

– Bacali su pivske boce prema čašama u šanku, razbili PVC prozor, čaše, stolice, dio šanka, barski stol te potrgali cvijeće oko ulaza, a nakon što im se gazda obratio da to više ne rade, fizički su ga napali i naguravali te mu govorili da će ga ubiti i da će mu zapaliti birtiju – ističe se u optužnici, doznaje i piše portal Danica.hr dodajući…

-TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA-

Otac (52) branio se kako je došlo do nesporazuma oko razbijene čaše, nakom čega im gazda nije htio više dati piće, govoreći kako je toga dana popio 5-6 piva, da alkotest nešto nije dobro pokazivao… Sin je dodao kako je njegova čaša pala pa je gazda vikao na njih.

– Došlo je do tuče te sam ja možda u jednom trenutku dijelom stolca udario u prozor koji se slomio. Tog dana pio sam pivu i Blacky te mi je popodne u policiji izmjereno 2,40 promila – priznao je sin.

Konobarica kaže kako je sin u jednom trenutku sa šanka uzeo bocu pića Blacky i bacio prema čašama, da je gazda došao i smirivao situaciju, ali je eskaliralo nakon što je zabranio da im toči alkohol.

-TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA-

– Tada su oni napali gazdu te je tada počela tuča između njih, da bi nakon nekoliko trenutaka njemu prijetili kako će ga ubiti i zapaliti mu birtiju. Istrčala sam iz šanka prema vanjskoj terasi i gledala što se događa. Vidjela sam da je sin uzeo željeznu stolicu i njome više puta lupao po pvc prozoru u kafiću. Potrgali su dio drvenog šanka, desetke čaša na stalku, barski stol su prevrnuli i potrgali te cvijeće oko ulaza u kafić su izbacili iz posuda. Cijelo vrijeme su bili agresivni i gledali što će potrgati, a stolicama su gađali i gazdu objekta – ispričala je konobarica.

Optužnica još nije pravomoćna, ali odvjetništvo traži godinu dana zatvora i podmirenje štete.

Foto: Pixabay (ilustracija)