19. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Super tate: Prva učionica za očeve u Osijeku izazvala neočekivani interes…

3 min read
Aktivnost se provodi u sklopu projekta projekta „Super tata! - poticanje očeva na veću uključenost u obiteljski život i aktivniju roditeljsku ulogu", a provodi se na području grada Osijeka.

– Da roditeljstvo nije nimalo lak zadatak, početkom ovog tjedna potvrdili su očevi koji su se odazvali na prvu učionicu za očeve u organizaciji Centra za nestalu i zlostavljanu djecu u sklopu njihovog projekta Super tata! – poticanje očeva na veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu. Riječ je o jedinstvenoj učionici na kojoj tate mogu saznati više o ostvarivanju sebe kroz ulogu oca, a namijenjena je upravo onim muškarcima koji su već očevi ili se to spremaju postati – objavili su organizatori, nastavljajući…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Na prvom susretu održanom u popularnoj osječkoj igraonici Todoland okupilo se ukupno 14 očeva, a među njima je bio i 28-godišnji tata Ivan Poslon, poznat kao influenser koji stoji iza edukativnog Instagram profila Tata priča. U moderiranom razgovoru podijelio je svoja iskustva, nedoumice i sumnje koje su ga zatekle kao mladog tatu 7-mjesečne kćerkice.

– Bilo je odlično! Pod tim mislim da je odaziv tata bio taman. Dovoljan broj da se popuni prostor, a opet da ne bude previše očeva. Pokrili smo jako puno tema o kojima bi se trebalo pričati još češće, taman kada su se tate oslobodili i počeli pričati, vrijeme nam je isteklo. Smatram kako će upravo nedovršene teme biti jako dobre za nastavak ostalih druženja – kazao je Ivan ističući što je na njega ostavilo najjači dojam.

– Najviše mi se svidjelo što su bili samo tate, neovisno što se nismo znali svatko je došao sa svojim iskustvom kojeg može podijeliti. Isto tako mi je drago što Centar vode stručni ljudi koji mogu svoje znanje i iskustvo podijeliti s drugima – rekao je influencer čiji sadržaj na Instagramu prati 20.5 tisuća ljudi, većinom očeva koji dijele svoja iskustva o odgoju i međusobno traže savjete.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– S obzirom da se slični programi uglavnom posvećuju majkama, Centar za nestalu i zlostavljanu djecu ovog puta u projektu naglašava ulogu oca i osnažuje ju u opuštenoj atmosferi sa stručnim suradnicima koji pripremaju edukacije za očeve i kreativne aktivnosti s djecom.

– Program sadržava predavanja i radionice na temu roditeljstvo, očinska praksa i kompetencije, tata i ja, tate i djeca biraju, “Dad Club”, zajednička druženja i slično. Sudjelovanje na Očeonici je besplatno, a prijave za idući susret koji će se održati 21. veljače u istoj igraonici su otvorene putem online obrasca – kažu iz Centra i pozivaju sve tate da se pridruže Očeonici i nauče nešto novo i korisno što mogu primijeniti u odgoju svoje djece.

– Aktivnost se provodi u sklopu projekta projekta „Super tata! – poticanje očeva na veću uključenost u obiteljski život i aktivniju roditeljsku ulogu”, a provodi se na području grada Osijeka. Projekt sufinancira Središnji državni ured za demografiju i mlade – zaključuje se.

Foto: Organizacija (ustupljeno za objavu)