17. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Grad raskinuo ugovor s Aeroklubom! Vulin: “Ne moraju se iseliti, samo više nema upravljanja zgradom…”

2 min read
Kako nam govori zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin, dali su klubu i 90 dana da prikupi dokumentaciju, račune..., ali i to je prošlo bez odgovora. - Nismo imali drugih rješenja nego raskinuti Ugovor - kazao je Dragan Vulin.

Grad Osijek raskinuo je ugovor s Aeroklubom Osijek. Ugovor je to o povjeravanju poslova upravljanja, korištenja i održavanja dijela sportske građevine Zračno pristanište Osijek-Čepin. Razlog? Sumnjaju na nedopuštene radnje, oštećenje gradskog proračuna… Naime, kako govore iz Grada, s aeroklubom je ugovor sklopljen u veljači ’13. godine, a da su se pokazale sumnje na nedopuštene radnje, gdje se misli najviše u dijelu davanja u zakup tamošnjih prostora na duža razdoblja. Tvrde, zaključivao je klub brojne ugovore o zakupu, bez provođenja postupka javnog natječaja, a izostala je i suglasnost Grada, sve u uvjetima kada članak 16. Ugovora propisuje – “Upravitelj može zakup ugovoriti na rok do jedne godine, osim u slučajevima kada narav djelatnosti koja će se obavljati u poslovnom prostoru zahtijeva duže vrijeme ili kada zakupnik ulaže sredstva u uređenje prostora” – kazuju iz gradske uprave.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Nadalje, Grad je naljutila i spoznaja kako novčana sredstva ostvarena od zakupa, zacijelo, nisu korištena za održavanje i opremanje zgrade, već ista propada. Grad je zatražio dokumentaciju, nije ju dobio. Kako nam govori zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin, dali su klubu i 90 dana da prikupi dokumentaciju, račune…, ali i to je prošlo bez odgovora. – Nismo imali drugih rješenja nego raskinuti Ugovor – kazao je Dragan Vulin, naglašavajući razliku između Ugovora o upravljanju i aktivnosti kluba. Naime, Aeroklub Osijek može nastaviti sa svojim aktivnostima, jedino više ne upravljaju zgradom, ne po isteku otkaznog roka. – Mi se ne namjeravamo petljati u unutarnje odnose kluba, ovaj raskid nipošto ne znači da se klub mora iseliti… – kazao je nadalje Vulin, kazavši da upravljanje, korištenje i održavanje ovog prostora možda čak preuzme i gradska tvrtka čija je to naravna djelatnost, odnosno Športski objekti, a da članovi aerokluba ne moraju obustavljati svoje aktivnosti.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Aeroklub Osijek se Facebookom obratio članovima i prijateljima, obavještavajući kako je gradonačelnik Osijeka raskinuo s njima Ugovor o povjeravanju poslova upravljanja, korištenja i održavanja dijela sportske građevine Zračno pristanište Osijek-Čepin, dodajući kako rješenje nema nikakvo obrazloženje, a da oni, unatoč predviđenom otkaznom roku od 90 dana, uz tvrdnju kako je nejasno na što se to odnosi, od 27. veljače ’24. godine, “zbog otkaza ugovora, sve do potpisivanja nekog novog ugovora, obustavljaju provođenje svih letačkih aktivnosti”, jer dodaju, više nisu operater aerodroma i “na sebe ne mogu preuzimati daljnju odgovornost…”. Također, dodaju i kako se svi ugovori o najmovima, zakupima i ostali poslovni odnosi s korisnicima, smatraju raskinutim s istim danom, da se za sve oko obveza plaćanja, novih ugovora i slično, obrate na adresu Kuhačeva 9.

Foto: Pixabay (ilustracija)