19. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Jutro svanulo s grafitima na nadvožnjaku Slavonike! Veličaju se država i režim iz ’41.

1 min read
A grafiti veličaju bivšu kratkotrajnu fašističku državu, Nezavisnu državu Hrvatsku, kao i tada vladajući ustaški režim, za vrijeme dijela 2. svjetskog rata.

Potraga je za počiniteljem, ‘autorom’ grafita na nadvožnjaku iznad autoceste A5, na nadvožnjaku Slavonike, na prijelazu Velike livade, objavila je Policijska uprava osječko-baranjska, dodajući kako će se time, zacijelo, baviti Policijska postaja Đakovo, jer je pod njihovom nadležnošću. A grafiti veličaju bivšu kratkotrajnu fašističku državu, Nezavisnu državu Hrvatsku, kao i tada vladajući ustaški režim, za vrijeme dijela 2. svjetskog rata.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Nepoznati je počinitelj između 27. i 28. veljače na nadvožnjaku iznad autoceste A5, na prijelazu Velike livade pod teritorijalnom nadležnošću PP Đakovo, ispisao crnim sprejom četiri grafita U i crvenim sprejom grafit NDH. Tragamo za počiniteljem – objavila je policija, a počinitelja za ovo može čekati vrlo visoka kazna, ovisno o kvalifikaciji, od novčane, od 4.000 eura nadalje, do zatvorske, ovisno o tome hoće li ovo biti kazneno djelo ili prekršaj.

Foto: Google Street View (screenshot, ilustracija)