14. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Evo kako to izgleda kada vatrogasci otvaraju vrata stana…

1 min read
Nekada su to izgubljeni ključevi, nekada nekakve situacije, ali i vrlo teške i mučne, poslije kojih se vatrogasci oporavljaju danima, nekada i nikada.

Gotovo svakog dana Županijski centar 112 Osječko-baranjske županije izvijesti kako su vatrogasci iz Osijeka ili kojeg drugog mjesta u OBŽ išli na intervenciju otvaranja vrata stana. Nekada su to izgubljeni ključevi, nekada nekakve situacije, ali i vrlo teške i mučne, poslije kojih se vatrogasci oporavljaju danima, nekada i nikada. Nije rijetkost da interveniraju zbog pada teško pokretne osobe. I kako sami znaju reći iz JVP Osijek, oni će to učiniti, ali pored toliko udruga koje skrbe o starijim osobama, nekada im nije jasno da se poziva baš njih. Ista stvar je i u drugim mjestima u zemlji, u Slavoniji, a o jednoj su posvjedočili na FB-u vatrogasci iz Oriovca. Za odlazak na kat trebala im je korpa, dizalica…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– …u 13:29 preko Centra 112 uzbunjeni smo radi potrebe otvaranja stana na 3. katu stambene zgrade u kojem se nalazi starija osoba koja je pala. Po dolasku primjetili otvorena balkonska vrata te uz pomoć vozila za rad na visini od firme Orioelektro ušli smo u stan te iznutra otključali vrata – posvjedočili su vatrogasci, dodajući i kako je osoba, hvala Bogu, neozlijeđena.

– Na intervenciji sudjelovali smo sa 2 vozila i 4 vatrogasca. Intervencija je završena u 13:50 povratkom u dom – napisali su još vatrogasci dijeleći fotografije, koje možete pogledati niže, kao i zahvaljujući firmi Orioelektro i vlasniku na velikoj pomoći.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Foto: DVD Oriovac, Facebook (screenshot)