17. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Svake noći Opus Arena svijetli ljubičastom bojom? Simbolika, ‘dublje značenje’? Jok!

1 min read
To je uređaj koji se pomjera travnjakom i koji, najčešće u prohladnim noćima, oplahuje travnjak, glumeći sunce.

Tko god je prolazio Strossmayerovom ulicom u Osijeku, Kanižlićevom ili Pampasom, mogao je vidjeti kako svake noći, napose u hladnijim mjesecima, Opus Arena, dom NK Osijek, svijetli ljubičastom bojom. Boja dopire iz unutrašnjosti stadiona, ne s bokova, kao ususret ili za trajanja utakmica. Ta svjetlost i boja nemaju nikakvu simboliku, nikavo duboko značenje, već vrlo ‘plitko’ i objašnjivo. Tu svjetlost stvara ‘umjetno sunce’ nad travnjakom Opusa.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Opus Arena, naime, ima razne novotarije. Ima ventilatore za travnjak, vrhunske kamere, blješteće semafore i ravjetu, a ima i grijače trave. To je uređaj koji se pomjera travnjakom i koji, najčešće u prohladnim noćima, oplahuje travnjak, glumeći sunce. I taj uređaj svijetli ljubičasto. Bio je takav uređaj i u Gradskom vrtu, samo je ovo noviji model kakav imaju i na Amsterdam Areni.

Namjena mu je zagrijavati travu u uvjetima kada je manje sunca na zatvorenom stadionu, a sunce nisko na horizotnu, kao i zagrijavati ga kako bi trava i u zimskim mjesecima rasla.

Evo kako to izgleda ‘iznutra’…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Foto: OsijekExpress.com & Instagram (screenshot)