16. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Krijumčar prekočio ogradu autoceste, dao se u trk prema šumi…

2 min read
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da se radi o 38-godišnjem rumunjskom državljaninu koji je u automobilu prevozio više stranih državljana.

– Na autocesti A3 u blizini Nove Gradiške, dana 28. ožujka u jutarnjim satima, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su zaustavili osobni automobil zagrebačkih registracijskih oznaka. Odmah po zaustavljaju vozila iz istoga je žurno izašao vozač, preskočio zaštitnu ogradu autoceste te se trčeći dao u bijeg prema šumskom predjelu, no policijski službenici su ga sustigli i uhvatili – javlja policija i dodaje…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da se radi o 38-godišnjem rumunjskom državljaninu koji je u automobilu prevozio više stranih državljana. Utvrđena je sumnja da je 38-godišnjak iz koristoljublja po prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama u automobil primio strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te ih namjeravao prevesti do Zagreba kako bi nastavili put u druge zemlje Europske unije.

– Policijski službenici su 38-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske. Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti  i Zakonu o strancima.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Nadalje, desetak minuta iza ponoći (noćas), policijski službenici su na okučanskom području kontrolirali vozilo makedonskih nacionalnih registracijskih oznaka u kojem se nalazilo više stranih državljana, a koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Vozilom je upravljao 23-godišnji makedonski državljanin. Policijski službenici također provode kriminalističko istraživanje te će po dovršetku proslijediti adekvatna pismena nadležnima – zaključuju.

Foto: Pixabay (ilustracija)