20. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Otvoreni 15. osječki urološki dani! Razmjena najnovijih spoznaja…

2 min read
Organizacijom ovakvog simpozija KBC Osijek i Zavod za urologiju KBC-a Osijek odredili su se kao centar  izvrsnosti u liječenju uroloških bolesnika.  

U Hotelu Osijek otvoreni su 15. osječki urološki dani i 7. sekcija medicinskih sestara i tehničara urologije. Cilj ovog simpozija je predstaviti i razmijeniti najnovije znanstvene i stručne spoznaje iz urologije i srodnih medicinskih grana kroz sudjelovanje uglednih hrvatskih i inozemnih stručnjaka koji će svoja iskustva podijeliti sa sudionicima putem predavanja, poster prezentacija i satelitskih simpozija.

Osječki urološki dani su već, kao tradicionalan skup, prerasli u jedno od vodećih uroloških simpozija ne samo u našoj regiji, nego i šire. Organizacijom ovakvog simpozija KBC Osijek i Zavod za urologiju KBC-a Osijek odredili su se kao centar  izvrsnosti u liječenju uroloških bolesnika.  

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Uz mnoge stručnjake iz medicinske struke, simpozij su podržali i predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Tihomir Florijančić te zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić.

„Osječki urološki dani postali su tradicija, ali i mali jubilej, a ovaj prefiks „osječki“ nam puno znači budući da su osječki urolozi i začetnici inicijatori ovog skupa koji se već 15 godina održava u Osijeku i koji okuplja veliki broj znanstvenika i stručnjaka iz područja urologije, ali i drugih medicinskih struka. Vjerujem da je ovo prilika da se iznesu određena iskustva, steknu nova znanja, ali isto tako daju određene poruke za zdravlje naših sugrađana.“, izjavio je predsjednik Gradskog vijeća Florijančić.

„Ova konferencija postala je tradicija zasigurno i jer okuplja stručnjake iz ovog područja koji su napravili značajne pomake i u gradu Osijeku, ali isto tako i u čitavom znanstvenom smislu, obzirom da vidimo da kako tehnologija napreduje, tako je sve veći broj operacija moguće napraviti i putem nove tehnologije i uvjeren sam da će se ona dobro koristiti i u našim bolnicama.“, rekao je zamjenik župana Miletić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Damir Prlić, predsjednik organizacijskog odbora Osječkih neuroloških dana naglasio je važnost obilježavanja jubilarnog simpozija, kao i važnost ovog simpozija, ne samo na regionalnoj nego i na međunarodnoj razini, s obzirom na brojne novitete u liječenju o kojima će se pričati na simpoziju. S time se složio i Krunoslav Šego, zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek, naglasivši važnost upotrebe nove tehnologije u liječenju i dijagnostici s ciljem poboljšanja kvalitete rada u samom KBC-u.

Ivica Mihaljević, dekan Medicinskog fakulteta u Osijeku, istaknuo je razne stručnjake iz urologije koji dolaze iz Hrvatske, ali iz inozemstva poput Njemačke, Slovenije, BiH i Srbije te se nada će se na simpoziju čuti nove stručne znanstvene spoznaje koje će koristiti urološkoj praksi, a osobito studentima medicine.

Tekst i foto: Grad Osijek