18. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

MORH zapošljava! Trebaju i jednog čovjeka u Slavoniji! S poslom dolaze i činovi…

2 min read
Kondicije natječaja, odnosno zapošljavanja, opisane su u njihovom natječju, ali stoje i zakonski uvjeti, o državljanstvu, nekažnjavanju i slično...

Ministarstvo obrane zapošljava. Raspisali su natječaj za 60 kandidata za časnike i doktora medicine. Traže 10 kandidata za područja kibernetičke sigurnosti i informacijskih tehnologija, 13 doktora medicine ili specijalista grana medicine, dva doktora veterinarske medicine, a od kojih će jedan raditi u Vinkovcima, drugi u Kninu, za Zagreb traže jednog magistra farmacije, a zapošljavaju još i pet magistra prava, pet magistra psihologije, tri kandidata sa završenim stručnim ili sveučilišnim studijem sigurnosti, smjer zaštita od požara ili zaštita na radu ili zaštita okoliša, koji bi bili raspoređeni u Zagrebu, Velikoj Gorici i u Slunju, za Zagreb im treba kandidat sa završenim stručnim ili sveučilišnim studijem građevinarstva, a imaju mjesta i za osam kandidata sa završenim stručnim ili sveučilišnim studijem građevinarstva…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Nadalje, MORH zapošljava i četiri kandidata sa završenim stručnim ili sveučilišnim studijem ekonomije, smjer računovodstvo (mjesto rada Ploče, Zemunik Donji, Zagreb i Velika Gorica), dva kandidata sa završenim stručnim ili sveučilišnim studijem kemije (mjesto rada Slunj), šest kandidata sa završenim stručnim ili sveučilišnim studijem znanstvenih polja: matematika, fizika, geologija, geofizika, geografija, meteorologija te svih polja iz područja tehničkih znanosti.

Kondicije natječaja, odnosno zapošljavanja, opisane su u njihovom natječju, ali stoje i zakonski uvjeti, o državljanstvu, nekažnjavanju i slično… – Rok za podnošenje prijave na natječaj je: za kandidate zdravstvene službe (doktor medicine ili specijalista medicine grana, doktor veterinarske medicine i magistar farmacije) do 1. kolovoza 2024., a za ostale kandidate 30 dana od objave u Narodnim novinama – stoji u objavi, a koja je svjetlo dana ugledala jučer na mrežnim stranicama MORH-a… – Kandidati mogu imati najviše navršenih 30 godina života do kraja 2024. godine – dodaje se, kao i da za kandidate doktore medicine ili specijaliste grane medicine nema dobnog ograničenja.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Oni koji nisu služili vojsku, prvo će na program dragovoljnog vojnog osposobljavanja po skraćenom programu u kolovozu 2024. godine. – Odabrani kandidati za časnike bit će upućeni na temeljnu časničku izobrazbu u rujnu 2024. godine. Nakon završetka temeljne časničke izobrazbe kandidati će biti primljeni u djelatnu vojnu službu, dodijelit će im se časnički čin poručnika te će biti raspoređeni na časničku dužnost u Oružane snage RH. Kandidatima za časnike koji su doktori medicine dodjeljuje se časnički čin natporučnika, a kandidatima za časnike koji su doktori medicine specijalisti grane medicine dodjeljuje se čin bojnika. Više informacija o natječaju možete pronaći na poveznici – stoji među ostalim u natječaju.

Foto: OBŽ (arhiva, screenshot, ilustracija)