18. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Sajam ljepote i zdravlja u Osijeku: Sve što trebate znati prije vikenda…

5 min read
A hit je svakako - u 14 sati Bonton makeup-a - dnevna šminka. Ovim masterclassom pokazat će se koraci za postizanje prirodnog i svježeg izgleda, kako pravilno pripremiti kožu, nanijeti laganu podlogu, istaknuti oči i usne na suptilan način. Idealno za svakodnevne prilike i savršeno prilagođeno brzom i efikasnom šminkanju, objavšnjavaju organizatori.

Sajam ljepote i zdravlja u Gospodarskom centru, a koji nam dolazi 7. i 8. lipnja, bit će uistinu jedna od spektakularnih ‘predstava’ te vrste, na kakve su Osječanke i Osječni odlazili izvan grada. Ovoga puta, u Osijek, u Gospodarski centar, stižu svi najnoviji trendovi, brendovi, brojni stručnjaci i znalci iz oba područja, a sukladno čemu ne treba ni sumnjati u raskošnu ponudu i velik interes, pisali smo već, a jučer je održana i konferencija za novinstvo, na kojoj je predstavljeno – sve…

O programu i značaju ove nove sajamske manifestacije govorili su direktorica Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije Ivana Rešetar, saborska zastupnica i koordinatorica za Gospodarski centar Osječko-baranjske županije Nataša Tramišak te predsjednik Udruženja Obrtnika Osijek Tibor Vidaković.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


  –Po prvi se puta u Osječko-baranjskoj županiji organizira Sajam ljepote i zdravlja. Ljudi su postali sve svjesniji važnosti zdravog načina života što uključuje tjelesnu aktivnost, zdravu prehranu, mentalno zdravlje, kozmetičku njegu i ostalo. Industrija ljepote i zdravlja kontinuirano raste zbog sve veće potražnje za proizvodima i uslugama na tržištu i to je bila naša misao vodilja kada smo započeli organizaciju ovog sajma koji je zamišljen da bude edukativnog, informativnog i savjetodavnog karaktera. Sajam će obuhvaćati različite sektore industrije ljepote i usmjeren je na poboljšanje zdravlja i vanjskog izgleda, predstavit će profesionalnu i prirodnu kozmetiku i preparate, frizerske i kozmetičke usluge i opremu, wellness, fitness, estetsku medicinu te najnovije modne trendove – istaknula je direktorica GC-a Osječko-baranjske županije Ivana Rešetar.  

Uz Gospodarski centar Osječko-baranjske županije organizatori Sajma ljepote i zdravlja su Osječko-baranjska županija, Hrvatska obrtnička komora Osječko-baranjske županije i Udruženje obrtnika Osijek čiji je predsjednik Tibor Vidaković zahvalio Osječko-baranjskoj županiji na organizaciji manifestacije koja je istoku Hrvatske uistinu nedostajala. – Naši su kolege frizeri, kozmetičari, krojači da bi se educirali i bili suvremeni i konkurenti na tržištu na ovakva događanja morali putovati u druge gradove i zemlje što im je donosilo velike troškove. Sada sve ono što je novo i zanimljivo dolazi k nama i naši će sugrađani i obrtnici imati prilike na jednom mjestu dobiti nove informacije, ostvariti kontakte i kroz niz zanimljivih radionica i predavanja unaprijediti sve ono čime se bavimo i od čega živimo. S ponosom mogu reći da ćemo dogodine u sklopu ovog sajma u Osijeku imati i majstore ljepote koji su ove godine bili dio zagrebačke priče, Državno natjecanje frizera i kozmetičara koje izlučuje reprezentaciju za odlazak na Svjetsko prvenstvo te Državno natjecanje učenika – rekao je Vidaković.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Saborska zastupnica i koordinatorica za Gospodarski centar Osječko-baranjske županije Nataša Tramišak rekla je kako atraktivan prostor Gospodarskog centra, koji je otvoren u travnju prošle godine, privlači brojna događanja i sajmove. – U industriji ljepote prisutan je velik broj malih poduzetnika i obrtnika, ali svjesni smo i toga da je sve veća briga o zdravlju i zdravom načinu života te u budućnosti očekujemo jednu veliku prisutnost poliklinika jer se Osijek razvija u smjeru medicinskog turizma po čemu može postati prepoznatljiv. Na području Osijeka već imamo niz kvalitetnih poliklinika koje pružaju različite usluge i prilika je to da se i oni prezentiraju. Uz imperativ ljepote koji se nameće i ženama i muškarcima, prvenstveno je važno da vodimo brigu o zdravlju i zato i imamo niz stručnih predavanja liječnika i stručnjaka –– kazala je Tramišak.  

Na Sajmu ljepote i zdravlja tijekom dva dana predstavit će se 50-ak izlagača, održat će se stručna predavanja, savjetovanja i usavršavanja, modna revija na kojoj će u glazbenom dijelu nastupiti Igor Delač.

Svečano otvorenje sajma je u petak 7. lipnja u 11 sati i trajat će do 21 sat, a u subotu 8. lipnja od 10 do 20 sati. Ulaznica za posjetitelje iznosi 10 eura, a očekuje ih piće dobrodošlice i prigodni poklon darovi. Za djecu je ulaz besplatan.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Samo prvog dana, odmah nakon otvaranja u 11 sati, slijede stručna savjetovanja u kojima se sudjelovati Suzana Hodanji, s temom Oblikovanje tijela i mršavljenje uz pomoć X Body aparata, zatim dr.sc. Tomislav Bečejac, dr.med., specijalist kirurg, o temi Estetska kirurgija, a tu je i Dražen Gorjanski, dr.med., spec.ob.med. s programom POST – Program osječkog smanjivanja težine. Slijedi potom Justinija Steiner, dr.med., spec. opće interne medicine s temom Preventivni zdravstveni programi u RH, a onda, od 19 sati Modna revija, predstavljanje modnih dizajnera, frizera i makeup artista.

Svo to vrijeme trajat će i prezentacija proizvoda i usluga za njegu kose, lica i tijela, prezentacija opreme za salone i ordinacije, radionice usmjerene na poboljšanje izgleda – frizeri, kozmetičari, makeup artisti, savjetovanja u području frizerskih, kozmetičkih, makeup i nail art usluga, sve u izložbenom prostoru, od 11 do 21 sat.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Drugog dana slijedi još radionica, još sadržaja… Čut ćemo Evgena Geca, kozmetičkog i prodajnog savjetnika, vizažista, potom Ivanu Sović, mag. nutr., iz NZJZ-a OBŽ, a tu je i Masterclass – Bonton makeup-a – dnevna šminka. Predavanje ima i Maria Lazar dr.med., na temu Trendovi estetske kirurgije i medicine…

Riječ dvije i o Masterclassu u 13 sati drugog dana… “Želim uspješan salon: kako ga ostvariti i održati – napredno poslovanje salona u praksi” – čut ćete od Evgena Geca, dr.sc. Martine Hranj i Marijane Mikulić Škrinjar. Ovaj masterclass pružit će sveobuhvatan pregled i praktične alate potrebne za unaprjeđenje poslovanja salona, uključujući inovativne pristupe poslovnom pričanju priča i efikasne strategije za marketing na društvenim mrežama, osiguravajući da polaznici steknu vrijedna znanja i vještine za postizanje uspjeha u svom poslovanju.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


A hit je svakako – u 14 sati Bonton makeup-a – dnevna šminka. Ovim masterclassom pokazat će se koraci za postizanje prirodnog i svježeg izgleda, kako pravilno pripremiti kožu, nanijeti laganu podlogu, istaknuti oči i usne na suptilan način. Idealno za svakodnevne prilike i savršeno prilagođeno brzom i efikasnom šminkanju, objavšnjavaju organizatori.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija), Pixabay (ilustracija) & GC (screenshot)