15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Talijan stigao na Opus! Coppitteli: “Cilj je kompetitivnost!” Najavljuje razvoj, rad…

2 min read
NK Osijek je za šefa struke dobio Talijana pred kojim je blistava karijera, proriče nogometni svijet. Pa nek' krene iz Osijeka....

Novi trener NK Osijek je Federico Coppitelli. Objavio je NK Osijek još tijekom prijepodneva na društvenim mrežama, sportskom direktoru izletjelo prije par dana, talijanskim ‘insiderima’, zacijelo, informaciju je ‘gurnuo’ tamošnji Lecce još ranije, a gdje je strateg proveo karijeru među mlađim kategorijama, da bi danas i službeno bio predstavljen na Opus Areni. NK Osijek je za šefa struke dobio Talijana pred kojim je blistava karijera, proriče nogometni svijet. Pa nek’ krene iz Osijeka. Ako to uspije, bit će i njemu i klubu dobro. Na Opus Areni se sada ‘jedu gulaš i pizza’. Ugovor je potpisan do ljeta ’26. godine. Cilj? – Kompetitivnost je prava riječ – objasnio je trener, odbijajući reći kakav je cilj stavljen pred njega, osim razvojne komponente i kompetitivnosti, boravka u gorenjem dijelu ljestvice.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Sa zadovoljstvom predstavljam novog trenera, a koji je moj osobni izbor. Bio je to težak izbor, a kako bih našao najbolje za klub – nizao je uvodno sportski direktor NK Osijek Jose Boto.

– Prisutnost sportskog direktora jamstvo je da idemo u dobrom smjeru. Zahvalio bih svom bivšem klubu koji me je ohrabrio na novi korak u karijeri. Pohvalio bih i ambijent u kojem smo se našli, koji sugerira razvojni trenutak kluba. Infrastruktura je na vrhunskoj razini, čak predmet zavisti pojedinih europskih klubova – nastupno je izgovorio i Coppitelli na Opusu, nastavio…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Ono što mogu obećati je da neće manjkati volje za napretkom. Najavljujem ambiciju i rad. Svi stupnjevi su bili kod mene naglašeni bili su na dostizanju ciljeva i razvijanju igrača. Fokus je na razvijanju mladih igrača, to je uvijek bio centar mojih aktivnosti. Glavna ideja koju mi imamo je razvoj igre na terenu, čija će značajka biti igra prema naprijed i hrabrost – opisao je novi trener sa čim NK Osijek i navijači trebaju računati u sljedećoj sezoni.

Više informacija kasnije…

Foto: OsijekExpress.com