15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Coppitelli poveo pripreme NK Osijek! Boto: “Lovrić? Ne želim igrača koji ne želi ostati…”

2 min read
Zaključno, kada se otisnu u Austriju, zaigrat će protiv češkog Jabloneca, novog mađarskog prvoligaša Spartacusa iz Nyiregyhaze i ukrajinskog Rukh Lviva.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)

Krenule su pripreme NK Osijek. Poveo ih je novi trener Federico Coppitelli, krenuo osnovim testiranjima, kao s ‘djecom na tjelesnom’, da vidi ‘gdje su’. – Imamo trenutno 28 igrača u kadru. Što se tiče plana našeg rada, ostajemo ovdje do nedjelje i onda prvog dana idućega tjedna krećemo za Austriju. Vidjet ćemo tko će sve ići na put, hoće li svi koji su danas ovdje i tada ići s nama ili će biti nekih promjena. Da, odradili smo prva testiranja i neke individualne razgovore s igračima, nakon čega nas očekuje i uvodni trening. U Austriji ćemo odigrati tri kontrolne utakmice, a termini su 3., 7. i 13. srpnja, prije povratka u Osijek. Kao što sam rekao na svom nedavnom predstavljanju, otvoreni smo otkrivati nove mlade igrače i pružiti im šansu pa ćemo s vremenom vidjeti kako oni reagiraju i koliko nam mogu pružiti – rekao je uvodno Coppitelli.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Želim da Osijek bude što prepoznatljiviji po svojoj igri i da imamo neki svoj identitet kojega ćemo pokazati na svim terenima na kojima ćemo igrati. Kao i to da svaki naš protivnik zna s čime će se suočiti kada bude igrao s nama. Slažem se s onim što je više puta ponovio sportski direktor da želimo biti kompetitivni, a rezultatski to znači plasirati se u samome vrhu prvenstvene ljestvice sa što više osvojenih bodova. Naravno da želimo napraviti i nešto više u europskom natjecanju i otići što dalje. Više ćemo znati o prvom protivniku kada budemo vidjeli međusobni dvoboj Estonaca i Litvanaca u prvom pretkolu – nizao je prvi čovjek struke ususret prvom treningu, a uz njega nastavio i sportski direktor Jose Boto, čija su obveza pojačanja…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


– Imamo šestoricu novih igrača u momčadi. Četvorica su potpuno nova s obzirom da do sada nisu bili naši članovi, a dvojicu smo vratili s posudbe. Svi su oni već ovdje i bit će na prvom treningu kojega ćemo imati na Opus Areni. Očekujemo još jednog igrača prije odlaska u Austriju, 1. srpnja, te još jednog ili dvojicu tijekom boravka na najvažnijem dijelu priprema. Što se tiče onih koji su nam se već priključili, riječ je o jednom braniču, dvojici veznjaka i jednom krilu. To su igrači između 21 i 26 godina starosti. Cilj nam je igrati ofenzivnije nego do sada, da ne zabijaju samo napadači, nego i oni koji pokrivaju druge pozicije u momčadi. Lovrić? Ne želim nijednog igrača u klubu koji ne želi ostati s nama. On je sam iskazao želju za odlaskom već više puta u našim razgovorima koje smo imali tijekom prošle sezone – rekao je Boto.

Zaključno, kada se otisnu u Austriju, zaigrat će protiv češkog Jabloneca, novog mađarskog prvoligaša Spartacusa iz Nyiregyhaze i ukrajinskog Rukh Lviva.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)